Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Ny Golfbatalj på G

5 april 2016
Peugeot 308, Renault Megane eller Opel Astra - vilken bil är bästa valet? Vårt test ger besked!

Är just nu ute på biltest. Det jag – och testlaget – ska försöka ta reda på är hur nya Renault Megane står sig mot två av sina tuffaste konkurrenter. De bilar vi valt som utmanare till den nya franska Golf-klassaren är en tysk och en fransman, båda vinnare av titeln Årets Bil i Europa.

Tysken är Opel Astra, som nyligen utsågs till Årets Bil 2016 och dessutom har lyckats med bravaden att läxa upp VW Golf i en tidigare Vi Bilägare-test.

Fransmannen är Peugeot 308, som tog hem Årets Bil-titeln för två år sedan och nu finns med en rad nya spännande motorer.

Bilarna vi ställt på startlinjen är Opel Astra med 3-cylindrig bensinturbo på 105 hk, Peugeot 308 med 3-cylindrig bensinturbo på 130 hk och Renault Megane med en 4-cylindrig bensinturbo på 130 hk. Men vilken av dem som föll testlaget bäst i smaken avslöjas inte här.

Svaret ges istället i nummer 7 av papperstidningen som kommer ut den 3 maj. Där får du också i detalj reda på hur bilarna är uppbyggda, hur de är att köra, hur mycket bränsle de drar, hur hög säkerhetsnivå de har, hur rymliga de är, hur barnvänliga de är och hur bra rostskydd de har.

Vi redovisar självklart också ägandekostnaderna. Kort sagt; du får reda på det mesta som är värt att veta om de tre bilarna. Så är du intresserad av någon av dem – läst testet!