Bild
Nästa artikel

Levorg nära målet

Biltestarbloggen
Det är inte långt kvar till 4 000 mil för långteststallets Subaru Levorg. Närmare bestämt 40,6 mil.
Det är inte långt kvar till 4 000 mil för långteststallets Subaru Levorg. Närmare bestämt 40,6 mil.
Här blev Subarun hängande. Obs - hjulspåren är mycket djupare i verkligheten än de ser ut att vara på bilden.
Här blev Subarun hängande. Obs - hjulspåren är mycket djupare i verkligheten än de ser ut att vara på bilden.
3 959,4 mil på vägmätaren! Det betyder att långteststallets Subaru Levorg, som jag kör just nu,  alldeles snart är i mål.
 
Bara drygt 40 mil återstår innan 4 000-milagränsen är nådd. Samtidigt är det mer än en månad kvar till deadline, som infaller i mitten av december. Det lär med andra ord inte vara några som helst problem för den fyrhjulsdrivna japanen att nå det stipulerade miltalet innan tiden rinner ut.
 
Jag måste också erkänna att jag gillar Subarun ganska skarpt. Speciellt uppskattad blev den under det våldsamma snöovädret som nyligen drabbade huvudkommunen. När många andra bilar stod och slirade på de sorgligt oplogade gatorna tuggade sig Levorgen fram som om ingenting hänt.
 
Men det gäller att inte bli övermodig, trots fyrhjulsdrivning. Det blev jag varse när jag skulle uppför de branta backarna till min lägenhet på Söders höjder. Gatorna var helt oplogade och snötäcket på dem uppemot en halvmeter tjockt.
 
Det gick bra en bit, men sedan tog det tvärstopp. Levorgs låga markfrigång räckte inte till, utan bilen blev hängande på underredet och då hjälpte den fina fyrhjulsdriften inte ett smack.
 
Jag satt ordentligt fast och fick, med skammens rodnad på kinderna, ta hjälp för att komma loss. Två snälla unga puttade med viss möda loss bilen så att jag kunde backa tillbaka i mina egna spår – tusen tack för det!

Sedan valde jag en annan, något mindre oplogad, väg och kom till slut hem…

Kommentarer

#1
2016-11-14 16:45

Självklart så är det så att efter greppet så är markfrigången nästa begränsande faktor vad gäller framkomligheten. Vilken tur att man kör en bil med fyrhjulsdrift _och_ nivåreglering :)

#2
2016-11-14 17:10

Man får ju ofta gå längre när man har kört fast med en fyrhjulsdriven allt har sin begränsning det går ju att köra fast med en skotare med band och nästan 1 meter markfrigång är bara myren tillräckligt blöt o bottenlös så fastnar även en sådan det hänger alltid på förarens bedömning

#3
2016-11-14 18:55

Även med 2wd och nivåreglering kommer man långt. Är snön inte för hårt packad kan man "platta till" den genom att sänka ned i lägsta, om man kört fast..

#4
2016-11-14 19:58

En fantastisk rolig bil att köra å fyrhjulsdriften gör inte saken sämre..

#5
2016-11-15 12:26

"när jag skulle uppför de branta backarna till min lägenhet"
Hoppas att det inte är sjunde våningen han ska upp till....
;-D

#6
2016-11-18 08:49

Axelman, han menar nog de branta trapporna. :-)

#7
2016-11-26 09:51

Kom ihåg att Subarus system inte mera är så bra som förut! Det har sannerligen sparats och mera kan ni läsa på Subaru-forumar. Detta säger jag utan att veta om dom gjort en "comback" med Levorg, så hacka inte på mej i onödan tack! :)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.