Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Långtest-Mondeon – en milslukare

17 mars 2015
Från 374,9 till 871,6 mil på några veckor. Det blev ett antal långstyrningar med Mondeon, som enligt min bedömning är en högkompetent milslukare. Foto: Simon Hamelius.
"Förarstolen är rena drömmen och man kliver ur Forden hyfsat utvilad, utan ryggont eller andra krämpor trots dagsetapper på uppemot 100 mil."

Jag måste erkänna att jag gillar långteststallets Ford Mondeo ganska skarpt. Inte på alla sätt, men ”Aston Martin”-looken är snitsig och på långfärd är bilen en sällsynt bra reskamrat.
 
Förarstolen är rena drömmen (åtminstone för mig) och även i övrigt håller åkkomforten hög klass. Man kliver ur Forden hyfsat utvilad och utan ryggont eller andra krämpor trots dagsetapper på uppemot 100 mil.
 
Det är något jag blivit varse de senaste veckorna. Detta sedan jag fått uppdraget att på kortast möjliga tid lägga så många mil jag orkar på Mondeon. Orsaken är att Forden kom sent in i långteststallet och behöver alla mil den kan få för att hänga med de övriga bilarna; målet är ju att alla ska hinna med 4 000 mil innan året är slut.
 
Då gäller det att ligga i och det har jag gjort. När jag, tillfälligt, tog över Forden för några veckor sedan stod vägmätaren på knappt 375 mil. Nu har den siffran utökats med nästan 500 mil - till drygt 870 -  och det betyder att Mondeon är i fas med resten av långtestbilarna.
 
”Uppdrag Mondeo” är därmed slutfört och för mig är det dags att återgå till min ordinarie långtestbil; stallets knallgula Citroën C4 Cactus. Det ska bli spännande att se vad den går för!    
 
 Diskutera: Vilken bil tycker du är bästa milslukaren?