Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

"Kan leasing vara ett alternativ?"

29 maj 2014

Siffror, siffror, siffror. Just nu sitter jag mer eller mindre begravd i drivor av olika bilkalkyler under större delen av min arbetstid.
 
Kanske inte den mest lustfyllda av de många skojiga uppgifter som finns på en biltidning. Men jag hoppas att det ska leda fram till något riktigt spännande.
 
Det jag håller på med är att granska vad privatleasingen, som marknadsförs allt hårdare av bilföretagen, egentligen kostar. Är det till och med så att leasingen rent av kan vara ett alternativ till att äga bilen själv?
 
Den frågan ska mina beräkningar förhoppningsvis kunna ge svar på när jag så småningom lyckats få ordning på alla siffror. Det jag jämför är vad samma bil kostar vid privatleasing, om man köper den kontant eller om man köper den med hjälp av säljföretagets eget billån.
 
Redan nu kan jag ana
ett smått sensationellt resultat. Fast hur det slutligen blir vet jag inte förrän alla beräkningar är gjorda; något som lär ta ytterligare ett antal arbetsdagar. Sedan dröjer det ända till efter sommaren innan det är dags för publicering i papperstidningen. 
 
Men, som man brukar säga, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge…

Diskutera: Skulle du kunna tänka dig privatleasing som en lösning för din nästa bil?