Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Jobba på semestern

4 juni 2015
Sommartest i svensk sommar. Då behövs ett paraply. Men vi hade i ärlighetens namn lite sol också…

Är just nu ute på det årliga semestertestet med tidningens långtestbilar. Den här gången har vi styrt kosan mot det fagra landskapet Västergötland med allt vad det innebär av anrik kultur, vackra vägar och genuina konditoritraditioner.
 
Vi har hunnit
med både Kinnekulle, Lidköping, Kållandsö, Läckö slott, Spikens fiskeläge, domkyrkostaden Skara och mycket annat. Vi tog givetvis också en kaffepaus på Sveriges äldsta café, Garströms i Lidköping. Det grundandes redan 1857. Snacka om fikakultur!
 
Efter den upplevelserika Västgöta-resan, där vi bland annat har kollat långfärdskomfort och bränsleförbrukning, återstår nu den för bilarna tuffaste delen testet. På bana ska vi försöka utröna hur de orkar med full semesterlast; såväl i broms-, som i accelerations- och undanmanöverprover.
 
Där skiljs med all säkerhet agnarna från vetet. Men hur det slutligen går för våra fem långtestbilar – Skoda Fabia, Citroën Cactus, Nissan Qashqai, Ford Mondeo och VW Passat - har jag av naturliga skäl ingen aning om i skrivande stund.
 
I nummer 10 av papperstidningen ska däremot alla bitar vara på plats och då redovisar vi förstås bilarnas alla för- och nackdelar. Då vet vi också vilken bil som vann semestertestet.
 
Så missa inte den utgåvan!  

Läs hela semestertestet i Vi Bilägare 10/2015 som utkommer den 2 juli. Prenumeranter får tidningen en vecka tidigare och dessutom till lägre pris. Läs mer om prenumeration här.