Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Ja till Yaris

13 mars 2015
Lilla beskedliga Toyota Yaris har förvandlats till högprestandabil.
"Toyota är på väg in rally-VM efter ett uppehåll på 18 år. Jag följde nyligen Toyotas test med nya Yaris WRC i trakterna av Åre."

Toyota är på väg in rally-VM efter ett uppehåll på 18 år. Jag följde nyligen Toyotas test med nya Yaris WRC i trakterna av Åre och hoppas att vi så småningom får uppleva fighten gentemot Volkswagen.
 
Teamen kommer och går i rally-VM och det är bara att hoppas att Volkswagen fortfarande finns kvar med sin fabrikssatsning 2017, den säsong då Toyota aviserar sin comeback. I de här sammanhangen går det aldrig att vara säker på någonting. Volkswagen har vunnit två raka titlar och är redan på väg mot en tredje trots att bara tre deltävlingar körts. En fjärde titel lär det blir 2016, men se´n då? Kan Volkswagen få ut så mycket mer i rent PR-syfte?
 
Vi får hoppas att VW ändå väljer att gå vidare. Det behöver rally-VM. Det blir sällan någon riktig nerv när ett märke fullständigt dominerar. Rallyvärlden behöver Toyota, och förhoppningsvis ser VW på Toyotas comeback som en intressant utmaning.
 
Säsongen 2017 blir intressant så till vida att FIA, internationella bilsportförbundet, proklamerat regelförändringar. Jag pratade med Toyotas ingenjörer som erkänner att de tvingas testa i ”blindo” eftersom de nya reglerna ännu inte satts på pränt.
 
Ryktesvägen pratas det det om mer effekt, högre motorljud och en allmänt aggressivare framtoning – allt för att skapa ännu mer intresse kring framtidens rally-VM.
 
Läs mer om Toyotas tester i den svenska fjällvärlden i Vi Bilägares papperstidning framöver.

Diskutera: Vilket bilmärke skulle du vilje se i rally-VM?