Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

I fortsättningen kör jag Skoda

13 juni 2014
"I nästan 30 år har jag levt med tidningen. Det har gått fort, vill jag lova. Och så kul jag har haft!"

Just nu håller jag på med det dystraste jobb jag någonsin haft. Jag städar ur mitt rum. Tiden är en obeveklig jägare. Jag har försökt hålla undan för den, men nu är jag ikappkörd. Fredagen den 13:e – också ett jäkla datum! – blir min sista arbetsdag som anställd på Vi Bilägare.
 
I nästan 30 år har jag levt med tidningen. Det har gått fort, vill jag lova. Och så kul jag har haft! När jag nu rotar igenom mina skåp och lådor hittar jag massor av roliga bilder, anteckningar och annat som får mig att minnas alla sköna människor jag mött och alla härliga bilar jag har kört på alla skojiga vägar. Jag var ju ledamot i Årets Bil-juryn i 27 år och då fick jag köra alla nya modeller.
 
Vilken bil jag tycker var häftigast? Svårt att säga, men Lamborghini Countach, Ferrari Testarossa och Fords rally-Escort har satt extra svarta däcksspår i minnet. I fortsättningen kör jag Skoda. Jag har köpt en liten grå Fabia med 3000 mil på mätaren.
 
Jag har redan blivit avfirad av mina snälla arbetskamrater, med ett stiligt tal, överdådiga tårtor, vinflaskor, blommor och roliga presenter. Då satt gråten högt upp i halsen!
 
Det är trist att flytta ur arbetsrummet, men jag känner mig tröstad av att jag inte lämnar tidningen helt och hållet. Från i höst ska jag ansvara för sidorna som heter Bilfrågan. Kom till mig med dina kniviga problem!
 
Nu ska jag vara pensionär i några veckor. Jag önskar alla trevliga bloggläsare en skön sommar!