Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Hur står sig nya 5-serien?

16 mars 2017

Hur bra är egentligen BMW:s nya 5-serie? Har den vad som krävs för att överglänsa sina värsta konkurrenter? Det är något som jag har ägnat de senaste två veckorna av min arbetstid till att försöka utreda. Givetvis med hjälp av vårt kunniga och erfarna testlag.

En sak är helt klar och det är att den nya BMW:n är laddad med mängder av positiva egenskaper, inte minst när det handlar om åkkomfort, köregenskaper och teknikinnehåll. Den har även ett av bilvärldens bästa rostskydd och erbjuder dessutom ett antal nya intressanta aktiva säkerhetssystem.

Men räcker det för att slå testmotståndarna Mercedes-Benz E-klass och Volvo S90 på fingrarna? Vi har synat de tre prestigebilarna i sömmarna i ett stort jämförtest. Alla var tvåhjulsdrivna och hade fyradörrars sedankarosser och likartade drivlinor; automatlåda i kombination med 2-literdiesel på knappt 200 hk.

Det blev en sällsynt jämn match. Vilken av bilarna som slutligen vann testet avslöjar jag inte här, det får du reda på om du läser nummer 5 av papperstidningen.