Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Hjulafton för biltestare

22 december 2015
Det gamla långteststallet har precis fasats ut och snart gör fem nya bilar debut. Men vilka de är avslöjar vi inte än. Det är dock fritt fram att redan nu gissa vilka modeller vi köpt in.
Det är fortfarande några dagar kvar till julafton, men långtestlagets hjulklappar har redan anlänt. De ligger dock inte under granen, utan står nytvättade och välputsade i redaktionsgaraget i väntan på premiärfotograferingen.

Jag talar förstås om Vi Bilägares fem sprillans nya långtestbilar, som precis köpts in och under 2016 tillsammans ska avverka minst 20 000 mil. Vi kommer som vanlig att följa bilarna minutiöst och leverera täta rapporter – både på hemsidan och i papperstidningen - om kostnader, förbrukning, glädjeämnen och fadäser. Kort sagt; allt som drabbar bilarna under året ska noteras och publiceras.
 
Vad årets fem bilar heter är tänker jag dock inte avslöja här. Det berättar jag först i januarinumret av papperstidningen som kommer ut i januari. Då görs en utförlig presentation av 2016 års långteststall.

Men som läsare är du självklart välkommen att redan nu gissa vilka bilar vi köpt in i år. Som en liten hjälp på traven kan jag tala om att tre av dem har asiatiskt ursprung och att två kommer från Tyskland. Bra att veta är också att prisgapet är stort; inköpskostnaden för bilarna varierar mellan drygt 230 000 och strax över 383 000 kronor.

Fler ledtrådar kommer i mellandagarna…