Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Första testet: Volvo XC60 mot Audi Q5 och Mercedes GLC!

27 juni 2017
Hur bra är egentligen nya Volvo XC60? Jag (i bilen) diskuterar den saken med testledaren Calle Carlquist, som är den som författat det högintressanta testet som kan läsas i nummer 10 av papperstidningen.   
Har Hisingens nya stolthet vad som krävs för att på allvar kunna utmana de båda tyska prestige-suvarna?

Hur bra är nya Volvo XC60 när den jämförs med två av sina besvärligaste konkurrenter; Audi Q5 och Mercedes-Benz GLC? Har Hisingens nya stolthet vad som krävs för att på allvar kunna utmana de båda tyska prestige-suvarna?

Den saken har jag – och resten av testlaget – ägnat ett par intensiva veckor för att utreda. Vi har kollat allt som tänkas kan. Bränsleförbrukning, åkkomfort, rostskydd, ljus, utrymmen, multimedia-system, värdeminskning, bansäkerhet och totala ägandekostnader har granskats.
 
Men vi har också kört bilarna under alla upptänkliga förhållanden och rattat runt, såväl i undanmanöverprov som i stadstrafik och på grus- och landsvägar.
 
De tre bilarna har dessutom fått bevisa vad de går för på vår speciella chassitestarsträcka, där både styrreaktioner och följsamhet mot underlaget sätts på tuffast tänkbara prov. I den ronden fick bara två av dem fullt godkänt - och den som felade var en av prestige-tyskarna.
 
Givetvis har vi även testat fyrhjulsdrivningens kapacitet och där blev resultatet lite annorlunda. Den som var sämst på den besvärliga chassisträckan var bäst i terrängen.
 
Men vilken av bilarna som tog hem spelet totalt sett låter jag var osagt här. Det får du reda på om du läser testet i nummer 10 av papperstidningen, som kommer ut alldeles i dagarna.
Gör det!