Bild
Nästa artikel

Fördomar mot testbil överbevisade

Biltestarbloggen

Har precis bytt långtestbil och kommer nu att ratta Skoda Octavia Combi under ett antal hundra mil framöver och hittills är intrycket över förväntan bra. Den tjeckiska kombin upplevs som både rejäl, rymlig och välgörande rationell.

Men det ska erkännas, jag var lite orolig över att den lilla 1,2-liters bensinturbon på 105 hk skulle göra den förhållandevis stora och tunga bilen trög och ovillig.

Så är dock icke fallet.

Tvärtom; Skodan känns både pigg och villig och motorn jobbar dessutom sagolikt lent. På tomgång varken hörs eller vibrerar den och man märker nästan inte att den är igång. Välbalanserad var ordet, sa Bull!

Självklart funkar drivlinan (vår långtestbil är utrustad med 7-stegad DSG-låda) inte så bra om man ofta drar tunga släp, kör bilen tungt lastad eller försöker fräsa fram på Autobahn i hastigheter över 150 km/tim.

Men för normalt svensk familjebruk är maskineriet helt okej, åtminstone enligt min åsikt. Det är nästan så att man får lust att bli Skoda-ägare…

Kommentarer

#1
2014-05-15 19:08

Jag med flera har redan kommenterat denna artikel, men nu är alla kommentarer borta borta.

#2
2014-05-19 07:28

Märkligt, hur kan alla inlägg bara försvinna?

#3
2014-05-20 18:14

Kanske är det även det som skett i tråden om köldmedel. Tyckte innehållet såg alldeles för bekant ut, men hittade inte min egen kommentar och tänkte att det har väl skrivits något liknande tidigare - det vore ju i så fall inte första gången.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.