Bild
Nästa artikel

Finn ett fel

Biltestarbloggen
Finn ett fel
På senare år har antalet bilmodeller ökat lavinartat och det är inte alltid lätt att hålla reda på alla olika modellversioner när varje tillverkare vill fylla minsta lilla lucka på marknaden. Inte blir det lättare av att vissa tillverkare låter sina modeller se ungefär likadana ut. Det går att peka finger mot ett antal märken men nu och här ska vi peka lite extra på Audi.

För några veckor sedan råkade Audi missa själva att det var en bild på en A4, inte en A6, de hade lagt ut på twitter och nu har de gjort det igen. Om än i lite mindre skala och med tämligen liten skada som följd.

Redaktionsgaraget har under några dagar varit till bredden fyllt av spännande testbilar, däribland en Audi A4 allroad. Men plötsligt stod den utan nyckel, trodde vi i alla fall. Allt vi kunde hitta var en Audi-nyckel märkt med ”A6” och, som tur var, ett registreringsnummer. En snabb slagning på numret visade att det var nyckeln till A4 som hade råkat bli felmärkt av generalagenten i Södertälje. Ett oskyldigt misstag förstås, men smått komiskt eftersom Audi ofta får utstå kritik för sin likartade design.

Själv tycker jag att Audi har bättrat sig, det är inte lika svårt att se skillnad på A4 och A6 som det var förr. Desto svårare är det att hålla isär Mercedes C- och E-klass. Eller vilka bilar behöver du vässa korpgluggarna lite extra för att hålla isär?

Kommentarer

#1
2019-02-28 17:03

Jag finner ett fel i texten - garaget har varit fyllt till brädden, inte till bredden...

#2
2019-02-28 18:07

@StefL

He he. Ja, Bredden ligger i Sollentuna :)

För övrigt applåderar jag Audi som inte låter sig designhetsas och göra förändringar bara för förändringarnas egen skull.. Det är nästan något brittiskt över Audis kärleksfulla småändringar.

.

#3
2019-02-28 19:50

"Själv tycker jag att Audi har bättrat sig, det är inte lika svårt att se skillnad på A4 och A6 som det var förr. Desto svårare är det att hålla isär Mercedes C- och E-klass."

En A4 och en A6 är enkel att skilja åt - så där håller jag med. C- och E-klass - ja där går även jag bet. Detta trots att jag idag beställde en C-klass. "Största" skillnaden är väl längden på rutan mellan C- och D-stolpen;-)

#4
2019-03-01 08:43

Volvo V60 och V90 !
Såååå lika, det enda jag ser i fronten är att ledlampan i Torshammaren går ända in till grillen på V60, medan den stannar innanför glaset på V90. But that's it i fronten!
I övrigt är de superlika i alla andra vinklar också.
Det är lättast att se skillnad bakifrån, speciellt om det står V60 eller V90 på bilen. ;) Haha!

#5
2019-03-01 10:16

Själv har jag ibland svårt att skilja Skodas Octavia från Superb - så Octaviaägare jag själv är... Satte mig för ett tag sen t.o.m i en taxi i tron att det var en Superb och insåg först efter en stund att det var en Octavia - visserligen den nya modellen och inte identisk med min egen men ändå...
När det gäller kombimodeller generellt är det sidorutan vid bagageutrymmet jag brukar titta på för att skiljia modellerna åt, det gäller även Volvo V60/V90.

#6
2019-03-01 11:14

E-klassen har liiite mer bak än C-klass. Tyvärr har båda förlorat sin Mercedesklassiska bakdel som smakar status , och istället fått nåt tvålformat könlöst som smakar Hyundai eller något annat anonymt.
När det gäller fronter har allt fler bilar blivit allt mer lika. Håller man för själva grillen så är det svårt att avgöra märke och modell i många fall.

#7
2019-03-03 08:54

Kan vara allvarligare när tillverkaren inte klargör för sin försäljare vilket utförande som levereras.
BMW:s säljare visste för en tid sedan inte om bilen som skulle levereras var utrustad med ADBlue eller inte!
Blev känt för kunden genom att ingen hittade påfyllningshålet vid presentationen av den nya bilen vid leveransen.

#8
2019-05-05 11:11

Aerodynamikkraven får många bilar att se ganska lika ut där fram. Audi kände man igen pga frontgrillen som påminner om "Mouth of Sauron" (Sagan om ringen, Googla) men andra har också börjat ta efter vertikala ribbor i grillen (Exvis Volvos nya modeller efter skiljsmässan från Ford). Men man ser designpaniken i alla olika former av LED-dekor där de olika märkena förtvivlat försöker skapa sin egen "reklamfront". När alla varianter i över och underkant "mutats in" fick Volvo hitta på det där med "Tors hammare". Audi var smarta med sina "rinnande" blinkers. Möjligtvis patenterad design. Jag har inte sett något annat märke som följt efter. Volvo S90 har fortfarande glödlampor för bakljuseblinkers. Det är bara så "1990" i en bil som kostar en halv miljon. Det är dock inte första gången Volvos designers sover på jobbet. I gamla S80 hade man LED på det vanliga ljuset men glödlampor för bromsljuset. Skillnaden i tändtid motsvarar 5 meters körsträcka vid 100km/h.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.