Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Finn ett fel

28 februari 2019

På senare år har antalet bilmodeller ökat lavinartat och det är inte alltid lätt att hålla reda på alla olika modellversioner när varje tillverkare vill fylla minsta lilla lucka på marknaden. Inte blir det lättare av att vissa tillverkare låter sina modeller se ungefär likadana ut. Det går att peka finger mot ett antal märken men nu och här ska vi peka lite extra på Audi.

För några veckor sedan råkade Audi missa själva att det var en bild på en A4, inte en A6, de hade lagt ut på twitter och nu har de gjort det igen. Om än i lite mindre skala och med tämligen liten skada som följd.

Redaktionsgaraget har under några dagar varit till bredden fyllt av spännande testbilar, däribland en Audi A4 allroad. Men plötsligt stod den utan nyckel, trodde vi i alla fall. Allt vi kunde hitta var en Audi-nyckel märkt med ”A6” och, som tur var, ett registreringsnummer. En snabb slagning på numret visade att det var nyckeln till A4 som hade råkat bli felmärkt av generalagenten i Södertälje. Ett oskyldigt misstag förstås, men smått komiskt eftersom Audi ofta får utstå kritik för sin likartade design.

Själv tycker jag att Audi har bättrat sig, det är inte lika svårt att se skillnad på A4 och A6 som det var förr. Desto svårare är det att hålla isär Mercedes C- och E-klass. Eller vilka bilar behöver du vässa korpgluggarna lite extra för att hålla isär?