Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Finaldags

5 december 2018
Vi Bilägares långtestförare samlade till slutomröstning om Årets Långtestbil 2018. Vilken det blev avslöjas i nästa nummer av papperstidningen, som just nu är på väg ut till prenumeranter och försäljningsställen.
2018 års långteststall har nu rullat i mål efter ett års slit i ur och skur. Det hann bli nästan 20 000 mil på vägarna - fem varv runt jorden! – innan de fem bilarna nyligen flaggades av.  

Som vanligt har vi under hela resan nogsamt registrerat alla fel, brister och andra tillkortakommanden som drabbat stallet. Men vi har förstås även noterat bilarnas positiva egenskaper och dessutom hållit järnkoll på driftsekonomin. 

Allt finns samlat i den omfattande slutrapport som presenteras på tio faktaspäckade sidor i nästa utgåva av papperstidningen. Den kommer ut alldeles i dagarna och där avslöjas också vilken bil som korades till Årets Långtestbil 2018.

Blev det Kia Optima Plug-in, Opel Insignia, Skoda Karoq, VW Polo eller Volvo XC40? Läs Vi Bilägare nummer 18/2018 så får du svaret! Redan här kan dock meddelas att resultatet av omröstningen blev minst sagt överraskande, speciellt när det gäller en av bilarna…

Själv kan jag meddela att årets slutrapport blir en slutrapport även för mig personligen. Jag har nyligen ”fyllt pensionär” och vid årsskiftet lämnar jag Vi Bilägare efter 30 trivsamma år på redaktionen.  

Tack för mig, kära läsare! 

Vi Bilägare önskar Mikael Schultz en trevlig pension!