Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Färsk crossover-kamp till tryck

28 september 2017
Dags för tankning och luftning av däcken inför älgtestet. Närmast kameran Renault Captur, sedan SsangYong Tivoli och längst bort Opel Crossland X.

Har precis skrivit färdigt höstens första biltest, som nu är levererad till tryckeriet. Den här gången handlade det om tre små, men praktiska och rymliga crossover-modeller.
 
På startlinjen stod fransk-tyska Opel Crossland X, sydkoreanska SsangYong Tivoli och franska (men Spanienbyggda) Renault Captur.
 
Som vanligt utsatte vi bilarna för vårt grundliga testprogram där det mesta undersöks och mäts; ljus, bullernivå, last- och kupéutrymmen, förarergonomi, säkerhet (även för barnen), rostskydd, ägarekonomi och en hel del annat.
 
Dessutom kör vi förstås bilarna en hel del, både på vanliga vägar och avlyst testbana. Åkkomfort, väghållning, undanmanöverförmåga, prestanda, bromskapacitet och bränsleförbrukning måste ju också kollas.
 
När alla testmoment är avklarade – det tar nästan två veckor – är det dags att vaska fram en segrare. Ibland kan det vara ganska knivigt, men den här gången var det inga större problem att utse en testvinnare.
 
Vilken bil det blev? Det avslöjar jag inte här. Men läs nr 14 av tidningen (kommer ut i början av oktober) så får du besked!