Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Dubbelt upp av Volvo XC40

11 februari 2018
Nya Volvo XC40 redo för test! Övriga bilar på startlinjen är nya Jeep Compass och tidigare testfavoriten VW Tiguan.

Nya Volvo XC40 är en spännande bli på många sätt. Inte bara för att den är finfin att köra, smart byggd och laddad med uppkopplingsmöjligheter. Det är också en bil som har stora chanser att bli en av Sveriges allra mest sålda inom en ganska snar framtid.

Frågan är hur bra den nya kompakta Volvo-suven står sig när den jämförs med sina konkurrenter. För att ta reda på den saken har vi låtit XC40 gå en match mot tidigare testfavoriten VW Tiguan och nykomlingen Jeep Compass.

Exakt hur det gick i det testet tänker jag inte berätta i den här bloggen, men jag kan avslöja att det blev en mycket jämn uppgörelse. Den som läser nummer 3 av papperstidningen (kommer nästa vecka) får alla svar.

Och inte nog med det! I samma tidning finns ett speciellt vintertest med den nya Volvon. Där får du reda på allt som är värt att veta om hur XC40 klarar kyla, snö och mörker.

Håller köregenskaper och strålkastare måttet? Räcker ventilation och kupévärme till? Fungerar stolsvärmen effektivt? Det är bara några av alla de frågor som besvaras av våra vintertestare, med kollega Calle Carlquist i spetsen.

Vi Bilägare nummer 3 är, kort sagt, tidningen som avslöjar ALLT om nya Volvo XC40!