Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Det bådar gott Fabia!

11 februari 2015
"Stämmer färddatorn så räknar jag med att klättra ner under halvlitern"

Det är kul med en bil där förbrukningen verkligen går att påverka genom lugn körning och som ligger i närheten av utlovad förbrukning!
 
Långtest-Fabian har nya 110 hk TSI-motorn. Kan kanske tyckas vara onödigt stark. Men jag har noterat att motorn är snål. Den är också sällsynt ”len” som kollega Schultz uttrycker sig om motorns jämna och nära på vibrationsfria gång.
 
I morse kollade jag lite mer noggrant på färddatorn. Jag skrapade rutorna, hoppade in och drog igång motorn och började köra. Bilens yttertempmätare visade 1 plusgrad. Bränsleförbrukningen startade på 10,5 l/100 km på vår 30-sträcka. Redan efter en km kunde jag stänga av stolsvärmen och förbrukningen började långsamt sjunka.
 
Efter 8 minuters körning var motorn varm och förbrukningen låg nu på 8,0 l/100 km.

Trafiken på östra infarten till Stockholm rullade i lugnt och jämnt tempo, såväl på 100- som på 90 och 70-sträckor. När jag vek av mot södra länken visade färddatorn på 5,3 l/100 km. Och när jag kört genom sta’n och stod framför Vi Bilägares garage  5,1 l/100 km. Stämmer färddatorn så räknar jag med att klättra ner under halvlitern när våren får till lite högre temperatur. Hyfsat!