Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Dags för summering

25 november 2014
Det är många pappershögar att plöja igenom med när ett långteststall i Vi Bilägare ska summeras. Pust!!!
"Resultatet av årets långtestverksamhet presenteras inom kort på tio sidor i papperstidningen och ambitionen är att den som läser slutrapporten ska få veta allt – och lite till – om de fem bilarna."

Jag sitter just nu nedborrad i drivor av papper. Skrivbordet dignar av bränslekvitton, skaderapporter, värdeminskningsvärderingar och serviceprotokoll.
 
Meningen med allt pappersrotande är att jag, mer eller mindre på öret, ska kunna räkna ut vad årets långtestall kostat under året. Men minst lika viktigt för den slutgiltiga bedömningen av de fem bilarna, som alldeles snart går i mål, är förstås testförarnas subjektiva omdömen.
 
Alla förare har kört alla långtestbilar i uppemot 800 mil. De har med andra ord en gedigen grund att stå på när de sätter sina betyg. Lite mer än en sväng runt kvarteret om man säger så…
 
Resultatet av årets långtestverksamhet presenteras inom kort på tio sidor i papperstidningen och ambitionen är att den som läser slutrapporten ska få veta allt – och lite till – om de fem bilarna.
 
Dessutom utser vi Årets Långtestbil 2014 genom en omröstning bland förarna.
Frågan är vilken det blir – BMW i3, Peugeot 308, Skoda Octavia, Suzuki SX4 S-Cross eller Toyota Auris?  
 
I nummer 18 av papperstidningen får du svaret. Läs den!