Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Dags att testa folkkombi

25 februari 2015
Vilken är den bästa kombin när alla aspekter vägs in? Det är vad bloggare Schultz och testlaget ska försöka utreda.
"Vilken tillverkare bygger den mest kompetenta mellanklasskombin?"

Ingen rast och ingen ro – bara testa bara gno. Så skulle man kunna sammanfatta min tillvaro just nu.
 
Jag har precis knåpat ihop text, tabeller och massor av andra fakta om prestigemötet mellan Audi A6 Avant, BMW 5-serie Touring och Mercedes E-klass kombi (testet kommer i nästa nummer av papperstidningen).
 
Men jag hann knappt sätta punkt för det jobbet innan det var dags att samla ihop testlaget igen och kasta mig ut på nästa uppdrag.
 
Även denna gång handlar det om kombibilar, men på en lite mer folklig nivå. Vi har ställt kritikerrosade bästsäljaren VW Passat mot klassiska konkurrenten Ford Mondeo. Som outsider har vi valt att plocka in Peugeot 508 SW, en modell som nyligen genomgått en ganska omfattande uppgradering.
 
Det vi undrar över är förstås vilken tillverkare som bygger den mest kompetenta mellanklasskombin när alla aspekter vägs in.
 
Vilken är trevligast att köra? Vilken är rymligast att lasta? Vilken är bäst för barnfamiljen? Vilken har bästa ägarekonomin? Vilken är säkrast om olyckan skulle vara framme? Vilken har det mest användarvänliga infotainmentsystemet?
 
Det är bara några av alla de frågor som jag och testlaget just nu håller på att försöka hitta svaren på. Vad vi så småningom kommer fram till kan du läsa om i nummer fem av papperstidningen.
 
Där avslöjas allt som är värt att veta om de tre bilarna!