Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

BMW:s flexbil bekänner färg

25 augusti 2014
BMW:s första framhjulsdrivna bil, 2-serie Active Tourer, är redo att möta konkurrenterna.
BMW 218d Active Tourer hårdtestats just nu mot närmaste konkurrenterna. Biltestare Mikael Schultz antyder att den framhjulsdrivna BMW:n har fina vägegenskaper.


Har precis lagt beslag på ett av de första svenskregistrerade exemplaren av BMW:s nya kompakta familjetransportör. Modellbeteckningen är 218d Active Tourer och bilen är mycket speciell, åtminstone med BMW-mått mätt. Detta genom att, som första BMW genom tiderna, driva på framhjulen! 
 
Frågan är hur den bayerska prestigetillverkaren har lyckats med omvandlingen från bak- till framhjulsdrift. BMW har ju genom alla år envist hävdat att det är bakhjulsdrivning som gäller om man vill bygga bilar med hög körkomfort och vass väghållning.  
 
För ett se vad nya Active Tourer går för har vi ställt den mot en annan intressant och alldeles färsk tysk modell; VW Golf Sportsvan som ersätter gamla Golf Plus. I testet ingår också en fransk utmanare i form av Citroën C4 Picasso (den korta varianten).
 
Vilken av bilarna som vinner när alla mätresultat, ekonomikalkyler och förarprotokoll vägts samman vet jag inte, eftersom testet ännu inte är riktigt avslutat. Men en sak kan jag avslöja redan nu; den framhjulsdrivna BMW:n behöver inte skämmas för sina köregenskaper.     
 
Hur det slutgiltigt går i testet berättar vi dock först i nr 13 av papperstidningen, som kommer ut i slutet av september.
 
Så håll ut!