Bild
Nästa artikel

Blogg: Nytt långteststall

Biltestarbloggen
"Kanske sitter jag till och med i det som efter ett år och 4 000 mil så småningom blir Årets Långtestbil 2015. Vem vet?"
Blogg: Nytt långteststall
Så var årets femte och sista skilsmässa avklarad. Men jag har inte separerat från någon kvinna – på punkten har jag hållit fast vid min kära Kerstin i över 30 år – utan från min sista långtestbil under 2014.
 
De senaste 800 milen har jag rattat omkring i långteststallets limegröna och fyrhjulsdrivna Suzuki SX4 S-Cross, en bil som jag med tiden kommit att gilla ganska skarpt.
 
Den är visserligen inget under av behaglig åkkomfort och vassa köregenskaper. Men Suzukin charmar ändå med sin rättframma brukskänsla, allmänna duglighet och pigga dieselmotor. Ett slags modernare och skyhögt bättre variant av Dacia Duster, om du frågar mig.
 
Nu väntar snart ett nytt år och ett nytt långteststall. Men jag har redan tjuvstartat och alldeles nyss kvitterat ut 2015 års första bil, som enligt min bedömning är en av marknadens intressantaste nykomlingar.
 
Jag har än så länge bara hunnit avverka några tiotal mil med bilen, men är ändå ganska imponerad. Kanske sitter jag till och med i det som efter ett år och 4 000 mil så småningom blir Årets Långtestbil 2015. Vem vet?
 
Vilken bil det handlar om avslöjar jag dock inte här. Det får vänta tills vi presenterar det nya långteststallet i nummer ett av papperstidningen. Den kommer ut i mitten av januari, så håll ut!

Läs mer om:

Kommentarer

#1
2014-12-22 21:45

Från Suzuki SX4 S-Cross, till nya VW Passat är steget nog stort ..
Sitter du i den förstår jag uppenbarelsen :-)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.