Bild
Nästa artikel

Blogg: Biltestarbeslut

Biltestarbloggen
Sitter just nu och bokar upp bilar för mitt nästa trebils-test, som helt kommer att gå i japansk anda. Testets huvudnummer blir nya Nissan Pulsar med bensinmotor på 115 hk och i Acenta-utförande. Pris cirka 180 000 kronor.
Blogg: Biltestarbeslut

Ungefär lika mycket kostar Hondas utmanare i klassen, Civic 1.4 Sport, som alldeles nyligen genomgått en både yttre och inre uppfräschning. Även Hondan drivs av en bensinare, i det fallet på 100 hk.
 
Tredje bilen i testet blir en Mazda3 Vision, med en 120 hk stark bensinmotor under huven och ett pris på runt 180 000 kronor.
 
Frågan vi ställer oss är förstås vilken japan som är bäst i Golf-klassen, för det är ju där alla tre bilarna hör hemma. Svaret ges i nummer 17 av papperstidningen som kommer ut i mitten av november.
 
Nu måste jag bara bestämma mig för en sak till. Ska jag beställa bilarna på sommar- eller vinterdäck?
 
Om jag tar dem på vinterdäck missar vi helt och hållet chansen att köra bromsprover. Det går helt enkelt inte med vinterdäck; mönstret smälter och bromssträckorna blir drygt 10 meter längre än med sommardäck. Även vid väjningsprovet – älgtestet - är det svårt att få ett korrekt resultat med vinterdäck monterade.   
 
Å andra sidan hotar meteorologerna med minusgrader och kyla i början av nästa vecka då vi ska ut på vägarna och köra. I det läget är det inte helt lyckat att ha bilar som är sommarskodda.
 
Jag får fundera på hur jag ska göra tills i övermorgon. Då måste jag fatta mitt beslut.

Kommentarer

#1
2014-10-28 15:35

För att ha namnet "Pulsar" så är denna Nissan osedvanligt anonym, slätstruken och inget som sticker ut alls, en grå mus i trafiken och ingen bil som någon kommer att lägga märke till och med en körupplevelse som en gäspning och en konservativ traditionell interiör. Och just därför - inte trots utan på grund av sin anonymitet och teflonkänsla - kommer den troligen bli en av klassens mest sålda bilar i Sverige, detta U-land i bilsammanhang.

#2
2014-10-28 15:56

Personligen tror jag inte att den blir nån storsäljare och det var ju inte heller föregångaren Almera. Sen kan man till dess fördel nämna att den är väldigt rymlig i baksätet och skulle den dessutom vara tystgående så hittar den säkert sina köpare även om jag definitivt inte tror att den ens hamnar på 25-i-topp-listan.

#3
2014-10-28 16:20

Bilarna är bättre än allt annat Frankrike producerat, tre underskattade bilar. Förläng garantierna så kommer förhoppningsvis försäljningen igång, dock har inte Mazda gjort någon succe, varför kan man undra? Kia kan ju varför inte Mazda med 3:an bilen är definitivt inte sämre än Ceed........

Intressant test kommer det att bli, men visst skulle Golf varit med..........;o) Men vad kostar en motsvarande Golf med bensinmotor? 10000-15000kr mer med motsvarande utrustning,räcker det?

#4
2014-10-28 16:17

Hondas utmanare i klassen, Honda Civic 1.4 Sport på 100 hästar! Ja det är nog sportigt värre om det vore år 1960 ;)

#5
2014-10-28 16:21

Hej Shogun jag håller med dig angående Mazdan , men vägljudet sänkte i alla fall mig och frugan. Annars hade vi köpt en Mazda 3 för ett år sedan.

#6
2014-10-28 17:23

Beträffande Nissan Pulsar har denna "nya" produkt i en provkörningsrapport fått omdömet=behövs denna bil? Liktydigt med en slätstruken bil!

#7
2014-10-28 20:37

Shogun - det är uppenbarligen fortfarande nån form av kampanj på vanliga Golfen med 105 hk bensinaren - http://www.blocket.se/jonkoping/Volkswagen_Golf_Tsi_105_Masters_Kampanj_...
Alltså 170.000 kr och då har man bl a autobroms och adaptiv farthållare - en kombination som ingen av de övriga i testen har. Mazda 3 har en enklare version av autobroms som standard och Civic kommer att få det 2015 enl "min" Honda-handlare. Pulsar går att få med autobroms fr o m Acenta-utförandet. Men har man provat adaptiv farthållare så blir man snabbt van, tyvärr...

#8
2014-10-28 21:22

Av dessa tre hade jag helt klart valt Mazda 3. Honda Civic har en oharmonisk karossdesign som är helt idiotiskt utformad, bakåtsiten är lika med noll tack vare spoilern och den sluttande taklinjen stjäl huvudutrymme i baksätet.

#9
2014-10-28 22:08

Mazda3 FTW!

Är det nederbördsfritt så är nog sommardäck safe. Bromstestet är väl lite hur som idag då alla bilar brukar klara sig. Älgtestet är väl desto intressantare och trist att missa dock.

#10
2014-10-29 13:30

Pi.

Ja, kampanjpriser ja, men är det det "rätta" priset? Jag menar det kan ju skilja i olika delar av landet, ibland kan man ha kampanj i en dela av landet eller hos en återförsäljare och hos en annan inte. Så en sådan jämförelse blir inte helt rättvis. Vad är det normala priset på en sådan Golf med motsvarande utrustning som i de andra bilarna?

Sedan är adaptiv precis som du säger vanebildande,det är mycket bekvämt och säkert. Har det på min Lexus men nu börjar det komma även i mindre bilar och billigare bilar.

Tror ändå att denna Nissan är en bra bil för dessa pengar.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.