Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Astra utmanar i Golfklassen

10 november 2015
Nya Opel Astra på plats i testgaraget. Hur står den sig mot ärkerivalerna VW Golf och Ford Focus?

Nu står den i redaktionsgaraget, laddad för att möta sina värsta konkurrenter. Bilen jag talar om är nya Opel Astra. Det är Opels i särklass viktigaste enskilda modell på senare år och den ska - om allt går enligt tillverkarens planer - stå för uppemot 40 procent av märkets totala försäljning.
 
Men är nya Astra tillräckligt kompetent för att kapa åt sig nya marknadsandelar i den tuffa Golfklassen? Kan den på allvar utmana ärkerivalerna när det handlar om köregenskaper, utrymmen, praktisk användbarhet och ägarekonomi?
 
Det är vad vi ska försöka ta reda på i ett nyss påbörjat test där vi ställer Opels nykomling mot klassledaren VW Golf och uppgraderade Ford Focus.
 
Vilken av bilarna är bäst att köra, vilken är säkrast om olyckan skulle vara framme, vilken är bäst rostskyddad, vilken rymmer mest i kupé och bagage och vilken är snällast mot plånboken? 
 
Något svar på de frågorna kan inte ges när detta skrivs av den enkla anledningen att vi ännu inte hunnit genomföra vårt utslagsgivande testprogram.
 
Men om du läser nummer 17 av papperstidningen får du besked om det mesta som är värt att veta om den nya Opeln – och hur den står sig mot konkurrenterna…
 
Gör det!