Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

14 långtestbilar på rull

2 februari 2015
"Plötsligt lade bara instrumentbelysningen av, för att sedan börja lysa på nytt efter att ha stängt av och startat igen."

Vi Bilägare har ett rekordstort antal långtestbilar på rull under 2015, hela 14 stycken. Nybilsstallet, fem bilar, har nyligen avslutat vintertestet i Dalarna. Begteststallet, bilar som är två år eller äldre, lämnar vi också regelbundna rapporter om.

Själv har jag nyligen bytt ut Golf-dieseln mot vår Volvo V40 D2 som jag ska köra en tid framöver. Golfen har vi gjort oss av med efter närmare 7 000 mil - en fullständig slutrapport om bilen hade vi i Vi Bilägare nr 1/2015.

Jag har inte hunnit köra Volvon tillräckligt långt ännu, men efter en fjällresa under julhelgerna kan jag konstatera att den har suveräna vägegenskaper. Några missöden har redan inträffat, plötsligt lade bara instrumentbelysningen av, för att sedan börja lysa på nytt efter att ha stängt av och startat igen. Så där höll det på under hela resan.

Bilen har varit på verkstad, där felsökning gjorts. Vi har rapport om det, liksom med flera av våra övriga begtestbilar i vårt nummer 2. Häng med och läs om alla våra långtestbilar under 2015, körintryck, bränsleekonomi, fel och fadäser. Vi Bilägare är en av få tidningar i hela Europa som har ett eget långteststall. Det är vi stolta över.