Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

1000 mil på Miata-mätaren

1 april 2016
Tusenmila-gränsen är sprängd för långteststallets Miata. Nu är det bara 3000 mil kvar till målgång…

Äntligen slog mätaren om! Långtestlagets lilla körfavorit Mazda MX-5 har avverkat sina första 1 000 mil och jag, som har bilen på min lott just nu, lyckades fånga tillfället på bild. Tur förresten att jag inte befann mig på motorvägen när det inträffade, då hade jag inte klarat att föreviga det.

Innan året är slut ska den japanska glädjespridaren helst ha hunnit med ytterligare 3 000 mil och det är faktiskt något av en utmaning, eftersom bilen är tämligen oanvändbar för fjällresor och andra milslukande långturer med familj och packning.

Själv försöker jag bättra på statistiken genom att konsekvent ta en liten extrasväng med Miatan varje gång något ärende ska uträttas. Dels för nöjet, men också för att bidra till att bilen kommer upp i samma miltal som resten av långteststallet.

Fast jag hade förstås gärna sett att min period med MX5:an hade infallit under en gynnsammare årstid.  Då hade man fått njuta av att fälla undan tygtaket och köra öppet, något som inte riktigt funkar i det opålitliga aprilvädret…