Nästa artikel
Därför valde bilägarna Subaru
AutoIndex 2010

Därför valde bilägarna Subaru

Publicerad 24 maj 2010 (uppdaterad 22 september 2010)
Subaruägarna är nöjda med sitt bilval, det framgår av AutoIndex. Men varför valde de Subaru och vad tycker de är bäst och sämst? Vi frågar några Subaruägare.

Vi har pratat med några Subaruägare kring deras bilval.

Ingvar Nilsson
Tullinge, Subaru Outback -05.

Varför köpte du Subaru?
- Jag och min grabb provkörde Subaru när det var snö. Bilen är jättetrevlig att handskas med i det väglaget. Nu är det svårt att tänka sig att gå över till tvåhjulsdrift.

Vad är bäst med Subaru?
- Att den alltid fungerar. Att det är en självklarhet att komma fram i dåligt väglag. Det är en otroligt kompetent bil, bra dragbil är den också.

Vad kan Subaru bli bättre på?
- Att satsa mer på motorer med hybridlösningar.

Anders Eliasson
Härnösand, Subaru Outback 3,0 -04.

Varför köpte du Subaru?
- Det primära för mig var att jag behövde en fyrhjulsdriven bil med något högre markfrigång när man bor som jag gör. Och någon riktig suv ville jag inte ha. Bekanta rekommenderade Subaru och det är också ett plus att det finns återförsäljare i närheten.

Vad är bäst med Subaru?
- För mig är det driftsäkerheten framför allt, det har aldrig varit några problem med bilen. Den är snabb också på Autobahn när jag kör ut i Europa.

Vad kan Subaru bli bättre på?
- Framför allt är det designen, jag tycker att den nya modellen ser klumpigare ut. Sen är det synd att det inte finns någon automatlåda till dieselversionen, även om Subaru säger att de jobbar på att få fram det.

Tommy Svensson
Hörby, Subaru Legacy Kombi diesel -09.

Varför köpte du Subaru?
- Jag är djupt involverad i motorsport och där har Subaru haft en framträdande roll, speciellt i rally som jag sysslar med. Sen har jag en personlig anknytning till en Subaruhandlare och tillsammans med bilens goda rykte så blev det en Subaru.

Vad är bäst med Subaru?
- Det är avsaknaden av alla småfel, jämfört med Audi som jag har haft innan. Här är noll småfel. Sen är den behaglig att köra också.

Vad kan Subaru bli bättre på?
- Jag tycker det är för mjuk fjädring, speciellt bak när jag har rallybilen på släp bakom.

Erik Bergström
Ã-rnsköldsvik, Subaru Forester -04.

Varför köpte du Subaru?
- Jag har köpt andra begagnade bilar av Subaruhandlaren tidigare och fått intrycket att Subaru har lång livslängd och bra driftsäkerhet. Den här köpte jag ny och den har hållit bra.

Vad är bäst med Subaru?
- Forester tål tuffa tag om man ska ge sig ut där det är mer stig än väg. Den har personbilskomfort, fast den är en liten suv.

Vad kan Subaru bli bättre på?
- Kan gärna bli lite tystare, bättre ljudisolering. Sedan får det gärna vara lite mer motorstyrka också.

Anders Sandahl
Täby, Subaru Legacy 2,5 Kombi- 04.

Varför köpte du Subaru?
- Jag är jägare sedan många år och åker på dåliga vägar. Jag privatimporterade en Subaru Outback från Tyskland och hade inte ett enda fel på 11 000 mil. 2004 såldes jag den och köpte den bilen jag har nu.

Vad är bäst med Subaru?
- Det bästa är att den är pålitlig, man kan lita på den. Tryggt med fyrhjulsdrift och så drar den lite bensin för att vara 4WD-bil.

Vad kan Subaru bli bättre på?
- Bättre säten kanske, det är lite kort sittdyna. Skulle vilja ha bättre stöd i stolen. Bullernivån kan också bli bättre.

Diskutera: Vad tycker du om Subaru? Vad är bäst och sämst? Vad kan Subaru bli bättre på?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2010-05-24 14:50
emme (ej verifierad)

volvo xc70 eller xc 90 är bättre bil !

#2 • 2010-05-24 15:07
Mr (ej verifierad)

Och varför skulle xc70/90 vara bättre bilar?
Enligt autoindex är ägarna Mycket nöjda. Vad vet du som de inte vet?

#3 • 2010-05-24 15:36
Haubits77B (ej verifierad)

Re: MR
I flera morgontidningar idag, den 24/5 2010, gick att läsa att Subaru och Suzuki har marknadens SÄMSTA stöldskydd. Det är mao lång ifrån så att ägares upplevelse går hand i hand med faktisk kvalitet. Fundera på detta!

#4 • 2010-05-24 15:45
archer (ej verifierad)

Vad som är kvalitet är upp till var och ens egna värderingar. När de sedan uppnås eller överträffas så uppstår kundnöjdhet. Vad som är kvalitet för den ena behöver inte vara det för en annan.

#5 • 2010-05-24 16:22
Micke (ej verifierad)

Alltid kul att höra varför folk väljer olika bilar. Subaru tycks väljas av personer som använder sig av bilen mer som ett redskap och värdesätter rationellla egenskaper väldigt högt. Att bilen sedan inte tilltalar dom design- eller känslomässigt är för dom oviktigt.
Själv vill jag ha en bil som jag blir glad av att titta på och köra. Sen är det synd att bilmärken som jag gillar uppenbarligen inte har lika bra säljare, service och kvalitet.

#6 • 2010-05-24 16:29
Haubits77B (ej verifierad)

Re: Archer
Kvalitet är något extremt objektivt, exempelvis följande:
Hur många gånger kan en bult böjas fram och tillbaka innan den går av, och hur mycket belastning tål den???
Ju fler gånger du kan böja den fram och tillbaka och ju mer belastning den tål, ju högre kvalitet har den!!!
Det du menar verka istället vara att olika människor nöjer sig med olika nivåer av kvalitet: tant Agda som ska köra 5 kilometer till närmaste matbutik behöver kanske inte samma kvalitet som den som tänkt korsa sydamerika genom djungeln. Vad tror du om detta?

#7 • 2010-05-24 16:31
Mr (ej verifierad)

Jag tror nog en Subaru-ägare är mer att lita på en EMME som själv kör Volvo.
#Haubits, Varför nämner du inte Citroen och Peugeot också? Så efter den 24/5 då är automatiskt ALLA andra egenskaper hos Subaru värdelösa, mycket konstigt resonemang.

#8 • 2010-05-24 17:12
archer (ej verifierad)

Subjektivt menar du hoppas jag. Absolut finns det ju kärnvärden i t.ex. bilar såsom säkerhet (airbag, bälte, ESP, ABS...), pålitlighet (startar och funkar), värme, kyla etc. men att sedan de här mer "finliren" som design, ljudnivå i kupé (och utanför), motorstyrka, vridmoment, väghållning och bromskraft, lysen, fram, bak 4wd, tuffa fälgar etc. är faktorer som skiljer sig mellan individer och där usel kvalitet likaväl som kanonkvalitet (nöjdhet!) kan bli omdömet om samma fordon. Sen hårddrar både du och jag i våra exempel. Hållfasthet är väl inte detsamma som kvalitet eller har jag fel? Alltid trevligt att diskutera begrepp. Ha det!

#9 • 2010-05-24 17:45
Simon (ej verifierad)

Re: EMME trot den som vill, fakta är att 25% av XC-90 inte ens klarar första besiktningen....:)
Kanske dags att börja inse fakta...

#a • 2010-05-24 18:40
mr prius (ej verifierad)

So what, vem vill sno en Suzuki eller Subaru, ingen. Dom kan ju lika gärna sälja dem utan lås.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.