Nästa artikel
Volvo S60 - fokus på säkerheten
Nyheter

Volvo S60 - fokus på säkerheten

Publicerad 21 maj 2010 (uppdaterad 21 september 2010)
Volvos säkerhetsprofil fick sig en rejäl törn när nya Volvo S60 kraschade under en pressvisning. Nu säger Volvo att man överkommit problemen.
I den här filmen berättar ansvarig för aktiv
säkerhet på Volvo om orsakerna
bakom kraschen.

Dessutom demonstreras det unika
systemet Pedestrian detection med full automatisk bromskraft.

Webb-TV:
Diskutera: Vad tycker du om Volvos nya säkerhetssystem?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#115 • Uppdaterat: 2010-05-24 18:58
jarl (ej verifierad)

Livsfarligt system. Helt otroligt att det ens får säljas.

#116 • Uppdaterat: 2010-05-24 20:37
Simon (ej verifierad)

Re: EMME om du inte ens bemödar dig att läsa länken jag gav dig så är det inte mycket idé att fortsätta..
Du kallar mig för troll fast jag inte har farit med en endaste osanning.....
Batteriet var inte urladdat utan man satte en snabbladdare för att bilen var svårstartad......! Hadde batteriet varit urladdat så hadde det givetvis inte gått att köra startmotorn alls.... Punkt slut..!

#117 • Uppdaterat: 2010-05-24 21:35
Emme - Den riktiga (ej verifierad)

Simon: En startmotor kan gå runt trots att det är dålig batterinivå. Varför tror du man var tvungen att snabbladda batteriet? Tror du man hade gjort det om det fanns ström i bilen? Man snabbladdade troligen bilen för att få tillräckligt med ström så startmotorn orkade dra igång motorn. Har du ens bil är frågan eller säger du bara att du har det?
Nej du är absolut inget troll. Ändå så försöker du reta upp användare? Men göm dig bakom kappan du..

#118 • Uppdaterat: 2010-05-25 00:06
Simon (ej verifierad)

Re: EMME helt rätt att startmotorn kan gå runt vid låg batterispänning, men det var inte vad du påstod, du skrev att batteriet var urladdat...!
Men i texten står tydligt att bilen var svår att starta, inte att nått batteri var urladdat.....
Vad menar du med att gömma mig bakom kappan, jag har till och med gett ut mitt bilnummer här och även länkat till min sida på Garaget så sluta anklaga mig med osanningar..!
För tillfället äger jag tre bilar, totalt har jag haft 27, jag har varit mekaniker åt rallyförare och roadracingförare, jobbat med utveckling på en motorcyckelfirma och varit ansvarig för motor o växellådsbyten på tåg.... Så jag vet att du har fel i din uppfattning om mig och mitt kunnande....

#119 • Uppdaterat: 2010-05-25 01:52
Emme - Den riktiga (ej verifierad)

Simon: Att ha lågt batteri och vara urladdat kan väl ändå vara en bedömningsfråga? Du som mekaniker borde väl veta det? Vem klagar på det uttrycket?
Speciellt eftersom många batterier i dagens läge (i t.ex mobiltelefoner) "stänger av" när de har t.ex 15% kvar av sin kapacitet för att inte skada batteriet. Vilket även lär bli mer vanligt bland bilarna med tanke på elens intåg.
Då tycks du inte vara så ung som du ändå ger sken av. Kanske dags att börja bete dig lite mognare då?
Aja väl mött nu när man kan tala lite mer allvar med dig.

#11a • Uppdaterat: 2010-05-25 11:03
Simon (ej verifierad)

Re: EMME ja du ser, allt är inte alltid som det verkar...:) Det är också på grund av mitt yrke som jag vet att du inte kan köra runt startmotorn om batteriet är urladdat som man gjorde i Volvos fall... Bilen var svårstartad och ju mer tid du kör på startmotorn desto mer sänks spänningen på batteriet, det var därför man beslöt sig för att koppla till en snabbladdare.....
Hadde batteriet varit urladdat så hadde man givetvis inte kunnat konstatera att den var svårstartad eftersom startmotorn inte hadde gått runt.....
Om du backar tillbaks några år så var det så att det fanns en urladdningsfunktion på flera mobiler, den funktionen gjorde att batteriet laddades ur = Spänning 0 volt.... Det är skillnad på ett dåligt laddat batteri eller ett urladdat.... Det är också stor skillnad på urladdning och urladdat....
Hoppas du inser detta så slipper vi fortsätta slösa tid på att stångas om detaljer.....)

#11b • Uppdaterat: 2010-05-25 17:04
Emme - Den riktiga (ej verifierad)

Simon, det är fortfarande en syftningsfråga ute i folkmun men om du vill göra en sådan stor grej av det så varsågod, det är upp till dig. Förövrigt kan de nästintill ha kört slut på batteriet iom att försöka starta bilen med den lilla ström som fanns kvar. Batteriet blir dock inte helt urladdat på detta sätt då startmotorn kräver en hel del men men..
Bara du inte försöker trolla i trådarna så blir jag nöjd och förhoppningsvis sköter inloggningssystemet här på sidan resten.

#11c • Uppdaterat: 2010-05-25 17:17
Simon (ej verifierad)

Re: EMME först försöker du på alla sätt du kan undvika att erkänna att du haft fel, sen försöker du kalla mig troll, jag står för både vem jag är och vad jag skriver, jag är inte ofelbar och skulle jag göra fel så är jag inte omöjlig att få en ursäkt ifrån....
Men sluta antyda en massa osanningar så är du snäll...

#11d • Uppdaterat: 2010-05-25 17:50
Emme - Den riktiga (ej verifierad)

Jag erkänner fel när jag har haft fel men just i detta sammanhang är det ju en syftningsfråga. Att sedan klaga på det och göra en stor deal av det är lite lågt i mitt tycke. Liksom bara för att man kan?
Du kanske bör läsa på vad ett troll är? Sedan kan du ju se till några kommentarer här i tråden och somliga sedan tidigare där du har försökt reta upp användare.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Internettroll

#11e • Uppdaterat: 2010-05-25 18:54
Simon (ej verifierad)

Re: EMME det är ju just det jag inte gör, jag är inte här för att retas utan för att just komma med fakta, oftast ger jag länkar eller referenser på mina påståenden, jag bemöter mer än gärna felaktiga påståenden, däremot verkar många ha väldigt svårt att ta att de har fel.....!
Troll får du stå för själv som kastar in kommentarer i stil med Volvo xc70 och xc90 är bäst utan ett enda argument.... Du som brukar säga att man inte ska prata Toyota om det handlar om nåt annat märke borde väl föregå med gott exempel...
Men du tål väl kanske inte att Subaru vann undersökningen....:)

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.