Nästa artikel
Ägarnas larm: Lucid Air kan köra iväg åt fel håll
Nyheter

Ägarnas larm: Lucid Air kan köra iväg åt fel håll

Publicerad 11 november 2022
Lucid har allvarliga mjukvaruproblem med den lyxiga elbilsmodellen Air, något som flera ägare nu slår larm om.

Att starta ett helt nytt bilmärke och utveckla en avancerad elbil är inte det lättaste – och det får nu amerikanska Lucid Motors känna av.

Den första modellen, Lucid Air, har visserligen fått beröm för sin design, tekniknivå och komfort. Men företaget har också stött på en del problem längs vägen. Till exempel har utrullningen inte gått enligt plan.

Nu kommer nästa bakslag. Ägarna som slagit till på en Lucid Air och som fått den levererad rapporterar flera allvarliga mjukvarumissar, enligt Insider som pratat med 19 olika Lucid-ägare och sju nuvarande eller tidigare mjukvaruutevecklare på Lucid.

I vissa fall har bilen helt enkelt stannat i trafik, något som kan skapa farliga trafiksituationer. I andra fall har bilen till och med kört framåt när föraren lagt i backväxeln. Problemen har i vissa fall löst sig själva när bilen startats om, men i mer allvarliga fall har bilen fått bärgas bort från platsen.

Lucid har redan skickat ut 19 mjukvaruuppdateringar över nätet under året, och ytterligare 14 är inplanerade innan året är slut (!).

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (3)

  • 12 november 2022 Det är inte lätt för en…
  • 11 november 2022 Äsch. Batterifordon är till…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.