Bild
Nästa artikel
Billigaste Lucid Air snuvar Tesla på räckviddsvinsten

Billigaste Lucid Air snuvar Tesla på räckviddsvinsten

Nyheter

Uppstickaren Lucid kommer lite längre på en laddning – men kostar också mer att köpa.

Amerikanska uppstickaren Lucid Motors har nyligen visat upp den lyxiga elbilsmodellen Lucid Air, som får över 80 mils räckvidd och som även ska säljas i Sverige.

– Jag tror det blir tidigt 2022 som vi börjar se bilar på vägarna i Sverige, har Lucid Motors-chefen Peter Rawlinson sagt i en intervju med Vi Bilägare.

Vid premiären gjorde Lucid klart att elbilen ska dyka upp i flera olika versioner. Först ut var de starkaste och snabbaste modellerna, men nu kommer även uppgifter om ”instegsmodellen” som ska börja säljas i USA om två år.

Den billigaste versionen av Lucid Air får hålla tillgodo med en elmotor och blir därmed bakhjulsdriven, men fyrhjulsdrift finns i en dyrare version. Effekten ligger på 480 hk och det återstår att se hur bakhjulen hanterar den effekten i den tvåhjulsdrivna varianten.

Enligt den amerikanska EPA-körcykeln har den billigaste Lucid Air-versionen en räckvidd på 65,3 mil och kostar 77 400 dollar. Som jämförelse har Tesla Model S Long Range Plus en räckvidd på 64,6 mil men kostar å andra sidan 66 490 dollar, och Tesla har som bekant även tillgång till ett eget laddnätverk.

När instegsversionen av Lucid Air ska börja levereras i Sverige och vad den ska kosta är inte bekräftat.

Läs också: Lucid Air-chefen om nya elbilen: ”Om ett år finns bilar i Sverige”

Taggar: Nyheter, Lucid Air
Billigaste Lucid Air snuvar Tesla på räckviddsvinsten

Kommentarer

#1
Styggavargen
2020-10-15 10:51

Gott! Tur man köpte aktier i tid...billigt.

#2
saabnisse
2020-10-15 12:45

Lucid Air tror jag är ett luftslott, jag tror luften pyser ut och jag undrar om den kommer att finnas någon längre tid.

#3
Carl Trefalt
2020-10-15 17:13

Det har pratats länge om Lucid Air, utan att de sålt någon bil.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.