Bild
Nästa artikel
Nyheter

Lucid Air dröjer – och blir dyrare än Mercedes

Publicerad 2022-05-11 07:45
Sverige står inte först på tur när Lucid Motors ska börja leverera lyxiga elbilen Air till europeiska köpare.

”Jag tror det blir tidigt 2022 som vi börjar se bilar på vägarna i Sverige”, sa chefen för relativt nystartade elbilsuppstickaren Lucid Motors i en intervju med Vi Bilägare för två år sedan.

Så blev det inte. Den första modellen Lucid Air blev försenad, och nu är det oklart när elbilsmodellen ska börja levereras till svenska köpare. Att reservera ett exemplar går bra redan nu, och det kostar 300 euro. Men det finns alltså inget klart besked kring när leveranserna börjar.

Däremot uppger Lucid Motors att märkets första så kallade ”studio”, eller visningslokal ska öppna i München på fredag och att liknande lokaler och serviceverkstäder ska öppnas i Tyskland, Nederländerna, Norge och Schweiz under året.

”Lucid har som ambition att expandera till fler nyckelmarknader på den europeiska kontinenten under de kommande åren”, står det i ett pressmeddelande.

Först ut blir Lucid Air Dream Edition med lång räckvidd och 1 126 hästkrafter som byggs i ”väldigt begränsad” upplaga. Det märks på prislappen som ligger på 1 920 800 norska kronor. Med svensk moms blir det 2,4 miljoner svenska kronor, vilket är 660 000 kr mer än (visserligen inte riktigt lika snabba) Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+.

De första leveranserna sker sent 2022, men det gäller alltså kunder i Tyskland, Nederländerna, Norge och Schweiz. Senare följer fler länder och billigare versioner med pris från 1,3 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.