Nästa artikel
Lucid Air blir försenad: ”Vill få kvaliteten rätt”
Nyheter

Lucid Air blir försenad: ”Vill få kvaliteten rätt”

Publicerad 1 mars 2021 (uppdaterad 1 mars 2021)
För att undvika buggar och problem väljer uppstickaren Lucid att skjuta upp lanseringen av den nya elbilsmodellen Air.

Amerikanska företaget Lucid Motors har visat upp en eldriven modell som ska utmana Mercedes S-klass om lyxbilsköparna. Bakom företaget står Peter Rawlinson som tidigare jobbat på Tesla.

Planen var tidigare att elbilen Lucid Air skulle börja levereras ”tidigt 2021” och att de första bilarna skulle kunna dyka upp i Sverige drygt ett år senare.

– Jag tror det blir tidigt 2022 som vi börjar se bilar på vägarna i Sverige, sa Peter Rawlinson i en intervju med Vi Bilägare.

Nu uppger han att de första bilarna ska levereras först andra halvåret 2021. Anledningen ska vara att Peter Rawlinson inte vill ”rusa i onödan” för att börja leverera bilen utan hellre ta tid att ”få kvaliteten rätt”.

– Jag stressade som tusan för att hinna till våren. Men det som är viktigt är att vi får kvaliteten rätt. Om den blir försenad till andra halvåret är det okej. Vi trycker på knappen när det är rätt tid, säger han i en intervju med Bloomberg.

Peter Rawlinson passar också på att nämna sin gamla arbetsgivare. När Tesla lanserade Model S menar han att kvalitetsproblem inte sågs som något viktigt.

– Elbilar var en så rolig upplevelse, folk hade översyn med kvalitetsproblemen. Nu är marknaden inte lika förlåtande, det är en annorlunda värld nu. Vi måste få saker och ting rätt.

Läs också: ”Tesla är ledaren – och vi ligger långt före dem”

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.