Bild
Nästa artikel
Elbilen Lucid Air följs av en suv – klar inom tre år

Elbilen Lucid Air följs av en suv – klar inom tre år

Nyheter

”Jag kan bekräfta att vi gör en suv på samma plattform som Lucid Air”, säger märkeschefen.

Amerikanska uppstickaren Lucid har i flera års tid utvecklat en eldriven sedanmodell. Tidigare i veckan kom beskedet att den får en räckvidd på över 80 mil enligt den amerikanska körcykeln. 

Nu avslöjar chefen för Lucid Motors, Peter Rawlinson – som har ett förflutet på Tesla och utvecklat Model S – att märket också ska lansera en suv.

– Jag kan bekräfta att vi gör en suv på samma plattform som Lucid Air. Jag ska sätta den i produktion så tidigt som 2023. Det är visionen. Och det är väldigt, väldigt viktigt eftersom vi behöver skala upp för att företaget ska växa, säger han i en intervju med Green Car Reports.

Den nya suven blir ungefär lika lång som Lucid Air för att förenkla produktionen, men i övrigt finns inga detaljer om den nya elsuven.

Läs också: Första testet: Lucid Air får räckvidd på över 80 mil

Taggar: Nyheter, Lucid Air

Kommentarer

#1
2020-08-14 12:31

Reklamsnack!
De har ju inte visat vad Lucid Air går för i realiteten och det finns väl knappast några sålda och inga officiellt testade så det här företaget är än så länge enbart en parentes!
Ett luftslott.

#2
2020-08-14 18:13

Bra att de får 2 bilar att välja i mellan.

#3
2020-08-15 08:03

Mycket luft här. Finns det något mer?

#4
2020-08-15 12:43

Finns det någon elbil som har riktigt bra komfort dvs låg ljudnivån och bra fjädringskomfort sköna stolar förutom mb och audi?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.