Bild
Nästa artikel

Bilfrågan: Förlängd försäkring vid "fri" service?

Bilfrågan

"Vi närmar oss nu service efter 10 000 mil och undrar om Volvia har kvar sitt krav på original eller kan vi lämna bilen till annan godkänd verkstad?" Vi Bilägare söker svaret.

Vi Bilägare svarar varje vardag på en läsarfråga om bilar.

FRÅGA:
Vår Volvo V70 -04 är försäkrad i Volvia som har utökad maskinskadedel från max 12 000 mil till max 15 000 mil om bilen är servad hos Volvo med originaldelar och så vidare.

Nu har ju Mekonomen och andra liknande godkända verkstäder jämställts med märkesverkstäder när det gäller service och stämplar i seviceboken.

Vi närmar oss nu 10 000-milaservicen och undrar: kan Volvia ha kvar sitt krav på original eller kan vi lämna bilen till annan godkänd verkstad med originalliknande reservdelar och ändå få förlängd försäkringstid?

Anders

SVAR:
Den förlängda maskinskadeförsäkringen från 12 000 till 15 000 mil är inte kopplad specifikt till service utan till var bilen är köpt.

Köper man bilen hos en Volvo-återförsäljare får man 15 000 mil - men inte vid köp hos en annan bilhandlare eller privatperson.

Bo Larsen, Volvo Personbilar Sverige AB

SVAR:
Din garanti gäller när du servar eller reparerar bilen på Mekonomen.

Som Mekonomen-kund kan du alltid vara trygg i denna fråga och kan självklart ta din Volvo till Mekonomen för 10 000-milaservice, med bibehållen maskinskadegaranti.

Enligt uppgifter som vi fått är maskinskadeförsäkringen för övrigt knuten till var man köper bilen och alltså inte till var den servas.

Marcus Larsson, Mekonomen AB
Taggar: Bilfrågan
Bilfrågan: Förlängd försäkring vid "fri" service?

Kommentarer

#1
Frank
2010-02-19 15:31

Hur är det med Toyotas TKE? Gäller samma sak där?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.