Nästa artikel
Bilfrågan: Cadillac BLS – en blivande samlarbil?
Bilfrågan

Bilfrågan: Cadillac BLS – en blivande samlarbil?

Publicerad 31 maj 2010 (uppdaterad 17 november 2010)
"Tillverkningen av Cadillac BLS i Trollhättan har upphört. Hur många exemplar byggdes och blir Cadillac BLS en samlarbil?" Vi Bilägare svarar.

Vi Bilägare svarar varje vardag på en läsarfråga om bilar.

FRÅGA:
Tillverkningen av Cadillac BLS i Trollhättan har upphört.

Hur många exemplar producerades totalt av sedan- och wagonmodellerna?

Kanske en blivande samlarbil?

 Västgöte

SVAR:
Ja, varför inte.

Drygt 7 300 bilar producerades mellan 2005 till juni 2009.

Bengt Dieden, Vi Bilägare

Diskutera: Vad tycker du om Cadillac BLS? Blir Cadillac BLS en samlarbil?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2010-05-31 11:10
Smithy (ej verifierad)

En liten symbol för GMs förtryck mot Saab kanske, visst, varför inte...
Gillar Cadillac i övrigt, men denna typen av aktion att underprioritera ett märke genom att ge det notan för en floppbil som inte ens är det egna märkets är bara rent taskigt mot Saab i det här fallet.

#2 • 2010-05-31 11:15
Fredrik (ej verifierad)

En total flopp för Saab! Men det är en riktigt bra bil. Har en BLS Wagon TTID med Aerochassi. Går som ett skott, och är helt problemfri. Närmaste märkesverkstad ligger 10 mil bort, men har aldrig behövt åka dit.

#3 • 2010-05-31 11:59
mr prius (ej verifierad)

Samlarbil? Ja, för skroten kanske. BE, när den är som värst.

#4 • 2010-05-31 20:02
Lägerleffe (ej verifierad)

Tveksamt. Visserligen kanske en okej bil, men samtidigt en GM-skylt. Att köra en BLS blir då att visa sin sympati för badge engeneering i allmänhet och GMs misshushållning med och förtryck av Saab i synnerhet.
En Saab är en Saab och skall vara en Saab. Då går BLS bort.
Möjligen kan man vända på resonemanget och hävda att en BLS är ett resultat av att GM till sist fattade att Saabs bilar är så överlägsna att de gjorde en Cadillac på den - med anledning av att deras andra Caddies var/är underlägsna.
Den som lever få se vilken tanke som växer sig starkast. Hur som helst är 3.700 bilar en liten upplaga, och då kan attraktionsvärdet både gå upp - och ner. Kanske den dyker upp på Antikrundan om något år?

#5 • 2010-05-31 20:06
Alexander (ej verifierad)

hmm, jag har också funderat på tanken..
BLS e ju en ovanlig bil som floppade, de gäller att hitta en Extremt fin och lågmilad 6a med allt..
äger själv en toyota supra ifrån 1989 med nybils plast och knappt 1800mil, det är en samlarbil, så en sån BLS om 20 år kanske kan va värd lite mer än en 9-3a..

#6 • 2010-05-31 20:27
Bisarre Ormsaltaren (ej verifierad)

Det finns ingen automatisk koppling mellan succé på nybilsmarknaden och framtida samlarstatus. Se på Edsel till exempel som floppade. Det är en bil som många bilhistoriskt intresserade eftertraktar i dag.
Man måste även analysera varför en bilmodell fått låga försäljningssiffror för att kunna avgöra samlarstatus i framtiden för den.
Tänker vi oss att Cadillac tagit fram en värstingversion av BLS med fyrhjulsdrift och en mycket stark motor så torde en sådan fått enormt samlarvärde trots att den då sannolikt sålt i mycket begränsad upplaga på grund av priset.
Ta Saab Lancia 600 som torde vara svår att hitta i dag oberoende av skicket. Finns bara en handfull kvar så finns det alltid samlare som vill ha dessa, men i detta fall så kanske priset är modest, men det är det inte för släktingen Lancia Delta Integrale som torde vara glödhet på samlarmarknaden.

#7 • 2011-01-21 17:34
Magnus Stålmannen (ej verifierad)

Enligt en källa som är väl insatt i vilka komponenter som man använt vid tillverkningen av BLS:en, (jobbar på fabriken i Trollhättan) säger att den är väldigt välbyggd och att man använt sig av de bätttre komponenterna för att få en bil med hög kvallite i premiumklassen.
Enligt min källa var BLS:en en riktigt dyr bil att bygga!
Att man valt de bättre komponenterna kanske är anledningen till att de vågar ge 3 års nybilsgaranti och SAAb bara 2år?
Jag har en BLS 2,0t flex, och jag är väldigt nöjd med den!
Det som jag tycker är mindre bra, är att jag inte har lyckats hittat någon firma som kan ge mig svar på om jag kan komplettera mitt infotanmentsystem med tex bluetooth anslutning för min iPhone. Enligt alla jag har pratat med så går det inte.
Men jag hittade en GM-instruktionsbok på infotainmentsystemet på 112 sidor, och där står det att man ska kunna köpa till ett telefonkit.
Sedan är det inte ok att en ny DVD skiva till navigatorn ska kosta 10400kr!! (enligt Hedin bil)

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.