Bild
Nästa artikel

Volvo varslar 3 000: "Det är svåra tider"

NYTT CHOCKBESKED:

Volvos kris fortsätter. Nu kommer ett nytt chockbesked. Volvo PV meddelar att företaget varslar över 3000 anställda - varav 2 700 arbetar i Sverige.

- Det är svåra tider för hela bilindustrin inklusive Volvo. Dessa åtgärder är nödvändiga för att skapa ett nytt och långsiktigt lönsamt Volvo Personvagnar - ett bolag med en mer fokuserad verksamhet och struktur, säger Volvo PV:s VD, Stephen Odell och fortsätter:

-Den instabila finansmarknaden gör situationen mycket svårbedömd och nedgången är mer dramatisk än vad bilbranschen hade väntat sig.

Krisen för Volvo Personvagnar fortsätter. Och i dag kommer ett nytt chockbesked för de anställda. 2 000 kollektivanställda och 700 tjänstemän i Sverige får lämna sina jobb.

Varslet omfattar 2 230 anställda vid Volvo Personvagnar i Göteborg, 410 anställda vid Karosskomponenter i Olofström och 60 anställda vid Motorfabriken i Skövde/Floby. Företaget planerar också en minskning av personalstyrkan utomlands med 600 personer.

Ett hårt slag mot svensk bilindustri. Enligt Volvo beror nedskärningarna på den försämrade marknadssituationen globalt.

Utöver de 2 000 kollektivanställda och de 700 tjänstemännen i Sverige berörs 600 personer i övriga delar av världen - och kontrakten sägs upp med 700 konsulter.
Taggar: Nyheter
Volvo varslar 3 000: "Det är svåra tider"

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.