Bild
Nästa artikel
Nyheter

Lyckat möte om Volvos framtid: "Oerhört bra"

Publicerad 15 oktober 2008 (uppdaterad 21 september 2010)
Kris i Volvo. Då träffas biljätten, facket och politikerna för att kraftsamla tillsammans - och mötet ska ha gått bra.
- Det var ett oerhört bra möte. Vi hade en diskussion både om hur vi långsiktigt säkerställer industrijobben i Sverige och om hur vi arbetar med fordonsindustrin och möjligheten att ha Volvo kvar i Sverige och om problemen på kortare sikt, hur den enskilde som berörs av de här varslen får så tydliga besked så snabbt som möjligt, säger arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin till TT och fortsätter:
 
- I grund och botten är det inte brist på resurser eller engagemang, det är en brist på kunder och krediter i spåren av den här finanskrisen. Väldigt mycket handlar om att samla ihop de resurser som finns.

På tisdagen träffades Volvo, facket, representanter för västsvenska regionen och regeringen för att diskutera Volvos kris. Mötet var det första av ett flertal för att få grepp om den svåra situationen. Samtalet resulterade inte i några konkreta löften eller krav - men Volvos var nöjt med diskussionen.

- Det har varit ett jättebra möte, väldigt positivt. Alla har nog samma uppfattning att vi ska göra något åt det här och så bra som möjligt, säger Volvo PV:s informationsdirektör Olle Axelsson.

De inblandade vill inte ge några konkreta detaljer om vad som ska göras för att förbättra den svåra situationen. Men efter mötet var samtliga rörande överens om det första mötet varit framgångsrikt.

- Det är bra att vi kommit i gång med samtalen om svensk fordonsindustri och det var en bra uppställning, säger Metalls förbundsordförande Stefan Löfven.

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.