Bild
Nästa artikel

Fordchefen: "Volvo gör helt rätt saker"

Nyheter

Alan Mullaly har Volvos framtid i sina händer. Och Fordchefen har en stark framtidstro på märket. Fords starke man utesluter en försäljning och är inte orolig för att märket ska gå i konkurs.

- Det är inte vår plan, säger Alan Mulally enligt TT.

Volvos är skakat. Förra veckan blev 2 700 anställda varslade i Sverige - i ett försök att vända förlust till vinst. Men vid Ford, som äger Volvo, finns det ingen oro för att det svenska märket ska gå i konkurs.

- Volvo gör helt rätt saker. Lönsamheten måste förbättras. Det är ett fantastiskt märke, säger Alan Mulally.

Det är inte bara Volvo som har det motigt. Även Ford går igenom ett stålbad för tillfället och kämpar för att bli lönsamt. Men Ford-chefen har inga tankar på att sälja Volvo för att stärka kassan.

- Nej, och skriv inte för tillfället, för då blir det fel rubriker och vi blir osams, säger Alan Mulally och spänner blicken i reportern som ställer frågan.

Alan Mulally tror inte att bilmarknaden kommer att återhämta sig inom kort - men på lite längre sikt ser Fordchefen en ljusning.

- Nästa år blir fortsatt tufft. Kanske kommer en återhämtning 2010.

Återstår att se om även Volvo lyckas med återhämtningen.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.