Bild
Nästa artikel
Nyheter

Ford utesluter konkurs: "Är inget val"

Publicerad 29 oktober 2008 (uppdaterad 21 september 2010)
Ford kassa fortsätter att sina. Nu befarar många att biljätten ska gå i konkurs. Men detta utesluter företagets vd Alan Mulally.
- Det är helt enkelt inte ett val för oss, det är inte logiskt för oss, säger Alan Mulally till Automotive News.

Svag försäljning och finanskrisen skakar Ford. Inför kvartalsrapporten den 7 november fruktar många anställda att biljätten ska gå i konkurs. Men Fords vd Alan Mulally utesluter att företaget är villiga att ta till "bankruptcy protection", vilket ses som första steget mot en konkurs.

- Inte för oss, det skulle aldrig fungera. Skadorna skulle bli så stor att de aldrig kunde repareras igen. Kunderna vill inte köpa bilar av ett konkursföretag när det finns så många andra alternativ, säger Alan Mulally.

Fords konkurrenter General Motors och Chrysler för samtal om en sammanslagning, vilket skulle stärka biljättarna. Men Alan Mulally vill inte precisera vad Ford gör för att förbättra sin situation - och vill inte heller kommentera om det är aktuellt med fler nedskärningar eller försäljningar av bilmärken.

- Vi kommer att göra det som krävs för att komma tillbaka. Vår plan för framtiden ligger fast, vi ska hålla oss till den och fullfölja det arbete med besparingar som vi börjat, säger Alan Mulally.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.