Bild
Nästa artikel

Nya uppgifter: BMW kan köpa Volvo

Nyheter

Volvo kan få en ny ägare. Det uppger Sunday Times - som rapporterar om att samtal pågår mellan Ford och BMW.

- Det är helt en ägarfråga som vi inte kan säga något om, säger Stefan Elfström, presstalesman på Volvo, till SVT.

Ford och BMW ska enligt uppgift föra samtal om en försäljning av Volvo. Det rapporterar den brittiska tidningen Sunday Times - som hänvisar till icke namngivna källor nära de båda företagen.

Enligt uppgifterna ska Fords svaga finanser ligga bakom samtalen. En försäljning av Volvo skulle ge ett tillskott i kassan på omkring 8 miljarder dollar. Men både Ford och BMW dementerar uppgifterna.

- Inga samtal har förts, säger en talesman för BMW.

Samtidigt uppger källor till Sunday Times att samtalen är i ett preliminärt stadium mellan de båda biljättarna. Återstår att se om det finns någon sanning i uppgifterna - och om Volvo får BMW som ägare.
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
gmo
2008-10-27 12:13

Skulle ju vara kul för Volvo att komma bort från det sjunkande skeppet Ford.
Fast jag tror nog att BMW drar sig för att köpa på sig en svensk patient efter de massiva problemen de hade med "den engelska patienten" Rover.

#1
Kent Boholm
2008-10-27 12:20

Det vore väl en ypperlig lösning ,framför allt för den Europeiska bilindustrin,där kvalitet möter kvalitet , skulle vara skönt att slippa den Amerikanska månadsekonomin, som ju är helt förkastlig och korkad !
M V H
Kent

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.