Bild
Nästa artikel

"En av de svåraste tiderna någonsin"

Nyheter
- Bilindistrin upplever just nu en av de svåraste tiderna någonsin. Ingen biltillverkare kan förbli opåverkad, säger vd Stephen Odell och fortsätter:

- Vi måste anpassa våra kostnader till situationen på marknaden. Tyvärr måste vi dra ned på personal ytterligare än vad vi tidigare aviserat. I morse informerades Arbetsförmedlingen att ytterligare 2 000 arbetare och 700 tjänstemän i Sverige kommer att få gå. Totalt handlar det om 6 000 personer runt om i världen, varav 1 200 är konsulter som får lämna Volvo.

Chockbeskedet slog ned som en bomb på onsdagen. Ã-ver 3 000 anställda varslas av Volvo Personvagnar och nedskärningarna slår hårt mot Sverige. 2 700 anställda i Sverige får lämna sina arbeten. Och Stephen Odell kan inte utesluta ytterligare varsel.

- Det kan jag inte men jag hoppas verkligen att vi slipper det. Jag hoppas att det här är sista gången men om världsmarknaden fortsätter att försämras blir läget ett annat, säger Stephen Odell.

I juni fick 2000 Volvo-anställda, varav 1 200 i Sverige, lämna sina arbeten. Men dessa åtgärder har inte varit tillräckliga och därför görs nu ytterligare nedskärningar.

Totalt har 6 000 anställda blivit varslade på några få månader. Och nu hoppas Stephen Odell att dessa åtgärder ska sätta stopp för förlustraset.

- Vi måste bygga en hållbar verksamhet. Det är inte bara en siffra tagen ur luften utan något som ledningen noga har tänkt igenom.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.