Bild
Nästa artikel

Volvo fortsätter att backa i USA

Nyheter

Volvos försäljning i USA sjunker - för tredje månaden i rad. Nästan en tredjedel av försäljningen försvinner i jämförelse med juli 2009.

Volvo har för sista gången redovisat sina försäljningssiffror i USA med Ford som ägare. Och det svensk-amerikanska äktenskapet avslutades med ett försäljningstapp.

För tredje månaden i rad sjönk Volvo Personvagnars försäljning i USA. I juli sålde Volvo 4 319 bilar på den amerikanska marknaden, vilket innebär en minskning med nästan en tredjedel jämfört med motsvarande månad 2009.

Den minskade försäljningen i juli innebär att Volvo har stått för ett försäljningstapp på 10,1 procent under årets sju första månader i USA.

När försäljningsstatistiken för augusti publiceras kommer Volvo att tillhöra Geely. Återstår att se om ägarbytet får stopp på den nedåtgående trenden.
Taggar: Nyheter
Volvo fortsätter att backa i USA

Kommentarer

#1
Ove
2010-08-04 18:06

I stort sett hela Volvos minskning kan förklaras med S60. S60 var under 2009 Volvos mest sålda bil i USA. I ex. juli 2009 sålde man 1600st S60. I juli 2010 sålde man ingen. S60 har slutat tillverkas. Volvo har nu en modell mindre än i fjol. Dessutom den modell man sålde mest av.
Förhoppningen är att när man fått ut alla varianter av nya S60 skall den sälja minst lika bra som den gamla. Helst mer. Det är bara att hoppas att dom får rätt. Förutsättningarna finns. S60 har fått ett bra mottagande i amerikansk press.

#1
Saabnisse
2010-08-04 19:55

Hur blir det med Volvos försäljningsorganisation i US nu närt Ford sålt?
Den pågående försäljningen av Volvo PV kanske var negativ för presumtiva köpare, nu när den är klar kanske intresset kommer tillbaka.
Det kommer snart att visa sig om det blev rätt köpare av Volvo
.

#1
Fordonsutvecklaren
2010-08-05 00:05

XC90 har ju också stått för en hel del av försäljningen i USA, men då den är klart föråldrad kan jag tänka mig att amerikanarna nobbar den.
Vi får väl se vad kineserna hittar på fram över, just nu verkar de vara fokuserade på en förvuxen S80 för den egna marknaden...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.