Bild
Nästa artikel

Toyota Etios utmanar Tata Nano

Nyheter

Med nya modellen Etios satsar Toyota på Indien. Senare i år startar försäljningen av den kompakta lågprisbilen som ska utmana bland annat Tata Nano.

I början av januari visade Toyota för första gången konceptmodellen Etios. Avtäckningen ägde rum i indiska New Delhi och bilen uppgavs vara utvecklad för den indiska marknaden.

Nu meddelar Toyota att bilen ska serieproduceras med start under de senare delarna av 2010. Toyota Etios kommer i två utföranden, som sedan och halvkombi.

Sedanen blir 4,2 meter lång och 1,7 meter bred och är utrustad med en 1,5-liters bensinmotor som enligt Toyota står för utmärkt bränsleekonomi. Halvkombimodellen får i sin tur en 1,2-liters bensinmotor.

Överkomligt pris
Toyota uppger också att företaget kommer att sätta priset på en "överkomlig nivå" för att bilen ska bli tillgänglig för en bred målgrupp. Priset kan hållas nere eftersom Toyota i stor utsträckning planerar att använda lokala underleverantörer i Indien.

När den snabbt växande indiska marknaden kommer på tal i samma mening som lågt pris är det svårt att inte tänka på Tata Nano. Huruvida Toyota Etios kommer att utmana "världens billigaste bil" när det gäller pris är oklart.

Målet är att sälja 70 000 exemplar per år.

Diskutera: Vad tycker du om Toyota Etios?

Taggar: Nyheter
Toyota Etios utmanar Tata Nano
Toyota Etios utmanar Tata Nano

Kommentarer

#1
Saabnisse
2010-01-15 17:35

Den behöver väl inte utmana när det gäller prislappen det räcker väl med att det är ett bättre köp.

#1
Peter Kjellgren
2010-01-16 11:18

Den behövs!Toyota tar ut överpriser på sina andra bilar.

#1
Lägerleffe
2010-01-16 16:26

Knappast något som kan utmana Tata Nano i priset. Långt därifrån. Kommer troligen att ligga närmare likaså Indienbyggda Suzuki Alto/Nissan Pixo.

#1
Simon
2010-01-17 02:22

Peter, vet du varför.....? Bara för att dom kan, och dom har en av marknadens bästa andrahandsvärde.....:)

#1
S-E S
2010-01-17 13:31

Golf på Japanska, såväl till storlek som utseende. Bättre om Toyota bantade IQ och sålde den till ett konkurrerande pris, sådär 30 000 ?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.