Nästa artikel
Tesla stoppar produktionen av Model S och Model X tillfälligt
Nyheter

Tesla stoppar produktionen av Model S och Model X tillfälligt

Publicerad 14 december 2020
Produktionen av Tesla Model S och Model X stoppas tillfälligt. Exakt varför det görs är oklart.

Tesla ska stoppa tillverkningen av Model S och Model X under 18 dagar med start på julafton, uppger nyhetssajten CNBC. Det tillfälliga stoppet gäller inte Model 3 eller Model Y som båda fortsätter tillverkas som vanligt.

Den exakta anledningen till varför Tesla pausar produktionen är oklar, men i Teslakretsar har det redan börjat spekuleras i om Model S och Model X kan vara på väg att uppdateras med ny teknik och design, eller om stoppet helt enkelt görs för att efterfrågan på modellerna avtagit.

På den svenska marknaden har Tesla hittills i år registrerat 695 exemplar av Model S och 368 exemplar av Model X. Under samma period förra året registrerades hela 1 067 exemplar av Model S och 482 exemplar av Model X. Registreringarna för de båda modellerna tillsammans har därmed minskat med över 30 procent i Sverige.

Tesla planerar att leverera 500 000 bilar under 2020 trots coronapandemins utmaningar. Under batterieventet som Tesla höll tidigare under hösten hade 318 350 bilar levererats och Tesla måste därför leverera 181 650 bilar fram till nyår för att nå målet.

Både Model S och Model X uppdaterades i februari med längre räckvidd men det har också ryktats om att modellerna ska få en uppdatering, framför allt av inredningsdesignen.

Läs också: Teslas senaste uppdatering pressar upp räckvidden

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2020-12-14 10:35
L. Mäkinen

Det borde vara dags för rejäl uppdatering. Folk vill väl inte köpa en bil som sett likadan ut i evigheter.

#2 • Uppdaterat: 2020-12-14 10:49
Apex

Aa det är verkligen dags för en rejäl uppdatering, speciellt interiören. Verkar vara på g.

#3 • Uppdaterat: 2020-12-14 11:55
Thommys

Uppdatering är viktig inte minst för att tidigare kunder ska stanna kvar när de vill förnya sig. Men nu har det även börjat dyka upp bra konkurrenter till de dyrare modellerna och då måste de även bygga in nya kvaliteter i bilen för att ta och behålla marknadsandelar. Det är inte långt kvar innan Mercedes släpper EQS och med tanke på inredningen i nya S-klass som ligger till grund för denna elbil så lär nog Tesla dra öronen åt sig. Den lär både ha räckvidd och prestanda där Tesla tidigare varit herre på täppan.

#4 • Uppdaterat: 2020-12-14 12:20
saabnisse

Att registreringarna för S och X minskat i år är väl inte så underligt, det är ju först i år som registreringarna av M3 kommit igång ordentligt.
Intern konkurrens!

#5 • Uppdaterat: 2020-12-14 12:40
Optimus

Märkligt att mod S har hållit sig så länge som den har gjort. Den är väl upp emot 8 år nu. Borde vara dags för ett helt nytt utförande av denna modell. Framförallt nu när konkurrensen stärks från andra tillverkare.

#6 • Uppdaterat: 2020-12-14 15:49
SnookerPro

Det är utmärkt att Tesla drar i handbromsen - de tappar ju paneler, stötfångarinklädnader och till och med taket. Seriöst: Sämre byggkvalitet än i en Tesla går inte hitta, såvida man inte jämför med Trabant. Fast det var egentligen inte snällt sagt, för Trabant satt åtminstone ihop! Att sedan passform och annat var dåligt, är en annan sak.

Edit: Jag ser att det längre upp på startsidan har lagts in en artikel (som jag inte kan kommentera) om den dåliga byggkvaliteten i Tesla!

#7 • Uppdaterat: 2020-12-14 16:30
Henrik M

SnookerPro: Vissa exemplar har drabbats av sådant ja, men merparten ej. Min Tesla har nu rullat snart 11 000 mil utan några som helst problem förutom att laddluckan byttes på garanti, av en tekniker som kom till min arbetsplats.
Så att såga alla Teslas bilar som att de trillar sönder blir ganska löjligt. Alla bilmärken kan du hitta historier om där bilar råkat ut för saker. Men ja, Teslas panelinpassning är inte på tysk nivå......påverkar det kvaliteten på bilens brukande? Nej, inte ett dugg.

#8 • Uppdaterat: 2020-12-14 16:32
Henrik M

Mäkinen: Model S fick en facelift med ny front och delvis omgjord bak till 2016 så den har inte sett likadan hela cykeln än så länge. Interiören har fått sig lyft både vad gäller utseende, materialval samt förbättringar flera gånger.

#9 • Uppdaterat: 2020-12-14 16:35
Carl Trefalt

Tesla drar väl ner på modeller som inte säljer lika bra. Det kanske är lika bra att uppdatera modellerna också.

#a • Uppdaterat: 2020-12-14 17:25
äggfoten

En kollega har en Model X, har varit ett måndagsex hittils, larmar om fel, dörrar som inte stängs och öppnas, uppdateringar som skall fixa fel skapar andra, panelpassning som är från 80-talet. bortsett från det en skön bil, dock rejält bullrig och skramlig.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.