Bild
Nästa artikel

Positiva reaktioner efter Saabaffären

Nyheter

DISKUTERA: Hellre norskt än amerikanskt, annorlunda, efterlängtat, jättelyft - alla parter säger sig vara nöjda, men vad tycker du?

Krisdrabbade General Motors och norsk-svenska Koenigsegg har kommit överens. Under tisdagsförmiddagen skrevs ett principavtal om att Koenigsegg köper Saab. Reaktionerna lät inte vänta på sig:

- Det är roligt att det är löst nu. Hellre norskägd än amerikanskt. Det är bra att Saab blir nordiskt, säger Ritva Nikka, Saabanställd i Trollhättan till GT.

- Det är en annorlunda lösning, men det kanske är det som behövs, säger IF Metalls ordförande Stefan Löfven till DN.

- Det är bra att ägarfrågan för Saab nu klarnar. Det är ett besked som företagets anställda, Trollhättan, Västra Götaland-regionen och regeringen har väntat på, säger näringsminister Maud Olofsson i ett pressmeddelande.

- Det är ett jättelyft och känns faktiskt som att det är en glädjens dag för regionen och Trollhättan, att det här kan gå i lås med all turbulens som varit runt omkring. Det känns fantastiskt, säger Gert-Inge Andersson (S), ordförande för kommunstyrelsen i Trollhättan till E24.

- Det är den bästa lösningen för Saab med svenska ägare som förstår vad det betyder med ett svenskt varumärke, säger Chris Preuss, talesman för GM Europa till DN.

- Väldigt positivt om vi nu ser en lösning på den osäkerhet som vi levt i länge, säger Benny Holmgren, vd för återförsäljaren Holmgrens Bil till Trollhättans tidning.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.