Nästa artikel
Positiva reaktioner efter Saabaffären
Nyheter

Positiva reaktioner efter Saabaffären

Publicerad 16 juni 2009 (uppdaterad 21 september 2010)
DISKUTERA: Hellre norskt än amerikanskt, annorlunda, efterlängtat, jättelyft - alla parter säger sig vara nöjda, men vad tycker du?
Krisdrabbade General Motors och norsk-svenska Koenigsegg har kommit överens. Under tisdagsförmiddagen skrevs ett principavtal om att Koenigsegg köper Saab. Reaktionerna lät inte vänta på sig:

- Det är roligt att det är löst nu. Hellre norskägd än amerikanskt. Det är bra att Saab blir nordiskt, säger Ritva Nikka, Saabanställd i Trollhättan till GT.

- Det är en annorlunda lösning, men det kanske är det som behövs, säger IF Metalls ordförande Stefan Löfven till DN.

- Det är bra att ägarfrågan för Saab nu klarnar. Det är ett besked som företagets anställda, Trollhättan, Västra Götaland-regionen och regeringen har väntat på, säger näringsminister Maud Olofsson i ett pressmeddelande.

- Det är ett jättelyft och känns faktiskt som att det är en glädjens dag för regionen och Trollhättan, att det här kan gå i lås med all turbulens som varit runt omkring. Det känns fantastiskt, säger Gert-Inge Andersson (S), ordförande för kommunstyrelsen i Trollhättan till E24.

- Det är den bästa lösningen för Saab med svenska ägare som förstår vad det betyder med ett svenskt varumärke, säger Chris Preuss, talesman för GM Europa till DN.

- Väldigt positivt om vi nu ser en lösning på den osäkerhet som vi levt i länge, säger Benny Holmgren, vd för återförsäljaren Holmgrens Bil till Trollhättans tidning.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.