Nästa artikel
Fortsatt ras för Volvo och Saab
Nyheter

Fortsatt ras för Volvo och Saab

Publicerad 16 juni 2009 (uppdaterad 21 september 2010)
Volvo och Saab säljer allt färre bilar på den europeiska bilmarknaden. Ny statistik visar på fortsatt mörker för bilindustrin - sämst är Saab som tappar två tredjedelar av sin försäljning.
Den senaste månadsstatistiken från branschorganisationen Acea visar att den europeiska bilmarknaden backar med nästan 5 procent. Sämst av alla bilmärken som ingår i statistiken är Saab som i jämförelse mot samma månad förra året minskar med 65 procent.

Detta betyder att Saab hittills i år förlorat 56 procent av sin försäljning.

Även Volvo fortsätter att tappa, den här gången med 20 procent. Trots tappet är det Volvos näst bästa månadsresultat i Europa i år.

Positiv utveckling i Tyskland
När det gäller försäljningen nationsvis sticker Tyskland ut med en ökning på nästan 23 procent. I övrigt ser det dock dystert ut, särskilt dåligt går det för Island som tappar hela 89 procent i jämförelse med maj i fjol. Näst sämst är Lettland där försäljningen minskat med 80 procent.

Under maj har totalförsäljningen i Sverige minskat med ungefär 30 procent.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2009-06-18 14:51
Calle (ej verifierad)

Inte så konstigt med den modellpark som dessa båda har!
Vi vill ha lagom stora (läs små) bilar som är; Praktiska, säkra, bränslesnåla, miljövänliga och samtidigt snygga. Har nån sett en sådan SAAB/Volvo ?! Näe just det!

#2 • Uppdaterat: 2009-06-18 17:08
JOM (ej verifierad)

Beträffande försäljningssiffrorna i Tyskland (som omgående förstod finessen med skrotningspremie som var värd namnet) vore man ju tacksam om våra svenska politiker förstod att man ökar försäljningen av våra svenska bilar genom en attraktiv skrotningspremie. Detta genererar ju ökade skatteintäkter via alla propåer som vi bilister honoreras med av politikerna i alla block.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.