Bild
Nästa artikel

Mercedes minsta blir större

Nyheter
Längre, plattare, bredare. Nästa generation Mercedes A-klass blir inte samma lilla högbygge som den nuvarande modellen.

Växer på längden
Formerna söker sig istället mot BMW 1-serien och dessutom växer nya A-klass rejält på längden jämfört med sin föregångare.

Det handlar om en ökning från 388 till 428 centimeter.

Mercedes minsta modell tar därmed klivet upp från småbilsklassen och hamnar istället i Golfklassens övre skikt, där ytterligare en konkurrent blir nästa generation Audi A3 Sportback.

Precis som föregångaren blir nya A-klass, som har internbeteckningen W 176, framhjulsdriven i grundversionen.

Lanseras om två år
Däremot försvinner den tidigare modellens konstruktionsmässiga signum, det dubbla kupégolvet, i den nya lill-Mersan.

Lanseringen sker om drygt två år och redan då kommer bilen att finnas med en rad olika utrustnings- och motoralternativ.

De flesta drivkällor lånas, åtminstone till att börja med, från den större Mercedes C-klass.

Lite längre fram utökas motorutbudet med flera extremt bränsleeffektiva drivkällor. En extrasnål diesel dyker upp 2013 och därefter lanseras en laddhybrid.

På programmet finns också en helt eldriven version som ska klara 20 mil på en laddning och en bränslecellsbil med en räckvidd på 40 mil.

Diskutera: Vad tror du om tredje generationens Mercedes A-klass? Blir A-klass mer intressant än tidigare?
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Tommy
2010-04-06 14:11

A-klassen blir större än B-klassen! Är det rätt? Även om de på längden är en obetydlig skillnad, så blir den större än den större modellen. Vad ska då hända med B-klassen?

#1
Jägaren
2010-04-06 18:49

I grund och botten ställer jag mig tveksam till A- och B-Klassens existens överhuvudtaget. Småbilar ligger visserligen i ropet nu för tiden, men inte känns ovannämnda modeller som riktiga Mercor, inte. Tacka vet jag E- och S-Klassen samt diverse cabbar, coupéer och roadsters.

#1
Krille
2010-04-06 22:26

Jag tycker konceptet verkar mycket mera tilltalande än nuvarande A klass. Hoppas att de denna gång fokuserar mera på mercedes erkända komfort och kvalitet, då tror jag denna bil kan bli en storsäljare.

#1
Sven
2010-04-09 10:03

Wolksvagen Bora front???
Herbert Müdsam får nog rita om lite för detta var inte vackert!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.