Bild
Nästa artikel

Mercedes CLS Shooting Break Concept - ny kombicoupé

Nyheter

Här är nya Mercedes CLS Shooting Break Concept. Med kombikaross och coupélinjer ges en första vink om nästa generation Mercedes CLS.

Mercedes CLS lanserades 2005 som en förening mellan karosstyperna sedan och coupé.

Nästa CLS
Nu presenterar Mercedes en ny konceptbil som kan beskrivas som en kombivagn med coupéprofil.

Bilen går under namnet Mercedes CLS Shooting Break Concept och ska ses som en första demonstration av nästa generation CLS.

Mest intressant är just karossformen som med en förlängd bakvagn omsluter ett rymligt bagageutrymme.
 
Under huven hittas en direktinsprutad V6-motor på 3,5 liter som ger en effekt på 306 hästar och 370 newtonmeter.

Pampig inredning
Inuti bilen har Mercedes inte sparat på krutet.

Med tio kvadratmeter ljust läder, ett stort glastak och generösa mängder trä har en lyxig kupé av sällan skådat slag snickrats ihop.

Mercedes CLS Shooting Break Concept är fyrsitsig med en rejäl mittkonsol som sträcker sig bak till bagageutrymmet.

Lastgolvet är av ek och fyra läderväskor finns placerade utefter sidorna.

Nästan produktionsklar
Bortsett från utsvävningarna när det gäller interiören känns bilen i det närmaste produktionsklar.

Sannolikt får en något nedtonad variant ansluta till CLS-familjen när nästa generation så småningom presenteras.

Mercedes CLS Shooting Break Concept premiärvisas 23 april på bilsalongen i Peking.

Diskutera: Vad tycker du om Mercedes CLS Shooting Break Concept?
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
JAN
2010-04-22 14:02

Drömbil. Jag skulle gärna ta den i det här utförandet. Synd att man aldrig kommer ha råd.

#1
Peter i Sydney
2010-04-22 17:41

Bara Mercedes kan göra en så asful bil och förmodligen ändå få en hyfsad försäljning.

#1
Erik F
2010-04-22 20:14

Flådig bil. Tråkigt för Mercedes bara att de har problem med i princip alla sina nya motorer. Det går hål på kolvarna (!) eftersom de är för klent dimensionerade, varpå man trimmar ner bilarna så de blir klenare och drar mer bränsle. Fast det hjälper inte så mycket. Får se hur de har tänkt lösa problemet.

#1
Jägaren
2010-04-22 22:34

ERIK F: Du torde vara ensam om denna minst sagt avvikande uppfattning.

#1
Stefan
2010-04-22 22:45

Ja mercedes har verkligen problem med v6 bensinmotorerna. när 350 motorn kom drog den olja som ett såll efter några tusen mil.

#1
leifer
2010-04-22 23:06

Mercedes lever på myten, men levererar varken kvalitet eller snygga bilar längre.

#1
Erik F
2010-04-23 00:20

Jägaren: Jag bryr mig inte om ifall jag är ensam om den uppfattningen här. Jag har extremt trovärdiga förstahandsuppgifter på detta. Jag vet att det är så här med nästan alla Mercedes nya motorer, även i vissa lastbilsmodeller. Så här är det.
Givetvis är det svårt att tro p.g.a. Mercedes enorma marknadsföring kring märkets exklusivitet och kvalitet (liksom BMW, Audi m.fl.). Det viktiga är inte lyxkänslan i kupén - det viktiga är det som finns bakom och under kupén o.s.v.
Jag har hört den ena skräckhistorien efter den andra om speciellt Mercedes de senaste 10 åren, från min förstahandskälla som jag har fullt förtroende för i denna fråga. Riktig kvalitet har INGET att göra med marknadsföring och lyxkänsla eller höga priser. Givetvi kan kvalitet kosta mer, men inte sådana fantasisummor som tysklyxen tar betalt. Det innebär heller inte att allt dyrt håller hög kvalitet.
T.ex. detta med felkoder: Oftast finns det inga eller ett fåtal lagrade i datorerna hos bilar idag. När man kollar mercedesbilars datorer så är det stora mängder felkoder lagrade. Det är inte ovanligt med så många felkoder så att det skulle bli kanske 3 A4-sidor, om man skrev ut dem!! Det är vanligt. Ibland blir det så många fel så att datorerna nollar sig sjäva. Jag vet inte hur det är på andra bilar (utom vår Pegga), men så här är det på Mercedes.

#1
MT
2010-04-23 09:07

Re: Erik F
Jag utgår ifrån att din informations källa bygger på bilar från 2010 annars så är det ganska ointressant då Mercedes-Benz byt många motorer under hösten 2009.

#1
Gösta
2010-04-23 15:13

Stjärnfall. Ridå.

#1
Erik F
2010-04-23 16:57

MT: Ja, det är i de nya/senaste motorerna som kolvarna inte håller. De gamla hade andra problem.

#1
Calle
2010-04-23 18:34

Riktigt läcker bil, vill ha.

#1
Jägaren
2010-04-23 19:15

ERIK F: Du kan lika gärna skriva det rakt ut: Du hatar Mercedes i den sanna socialistisk anda som råder här på ViBilägare.

#1
Erik F
2010-04-23 19:31

Jägaren: Nej, jag hatar inte Mercedes. Däremot tycker jag inte att kvalitén är något att ha. Mercedes var under min uppväxt ett pålitligt bilmärke med bilar som kunde gå hur långt som helst. Så är det inte längre. Socialist är jag inte heller, så då kanske vi har något gemensamt då.
Om det är något jag ogillar så är det snarare bilbyggarfilosofin som verkar råda idag: Att bilar är färskvara, de konstrueras för att hålla 25 000 mil kanske eller typ 15 år högst. Gör BRA bilar istället som håller så länge som möjligt, inom rimliga tillverkningskostnader! Vårt slit- och slängsamhälle är sjukt. Vårda det du har och var tacksam, säger jag.
Mvh
Erik

#1
leifer
2010-04-23 19:37

JÄGAREN, du är som Bagdad-Bob. Att då påstå att Mercedes, Bmw och Audi har kvalitetsproblem är ont förtal och bara avundsjuka. Snacka om tramsigt! I själva verket är det så att Vi bilägare är Sveriges mest seriösa tidning och folk här är intresserad av verklig kvalitet, inte premium trams och skryt mentalitet. Och det är uppenbart så att dessa märken idag varken har bättre verklig kvalitet än billigare märken, utan också är dyrare att serva och reparera. Sen må vara att man får en annan upplevelse, men då är det ändå mycket inbillad kvalitet pga statusmärken med mycket positivt laddning. Ungefär som drycken Champange kan man säga. Personligen kan jag inte bli avundsjuk på Mercedes och Bmw och deras skryt och dåliga bakhjulsdrift som inte passar svenskt klimat. Däremot skulle jag kunna tänka mig en Audi A4 eller A6 quattro, dom är snygga också. Men då skulle jag inte se ner på Toyota ägare! Auris och Avensis är mycket fina modeller med bättre driftskvalitet än Audi.

#1
leifer
2010-04-23 19:46

Erik F, jo visst är det så att bilarna byggs för 25,000 mil/15 år. Men då vill det ju till också att dom fungerar felfritt i 25,000 mil/15 år vad gäller en normalt brukande, även i svensk klimat och vägar. Och jag ser inget fel i att alla biltillverkare oavsett märke har samma tänka livslängd, då det idag gäller också att ha en miljövänlig produktion, miljövänliga material och låga vikter (trimmade dimensioner). För på 15 år hinner mycket hända och bilar är omoderna ur t.ex. miljö och säkerhetsaspekter. Men kanske framförallt vad gäller bränslealternativ och förbrukning. Att bygga bilar med överdimensionerad dunderkvalitet är inte längre vettigt, det fördyrar produktionen och gör det svårare att få ner förbrukning och utsläpp. Men det är klart att detta är ett dilemma inte minst för Mercedes, dom gamla skälen att köpa denna produkt gäller inte längre. Idag är det bara yta och status. Och det märks inte minst på alla arga kommentarer där folk hånar andra bilmärken. Det finns också ett enkelt test för dessa människor, klarar dom att köra och äga en Skoda? Jag tror inte det tyvärr. Ytliga märken = lockar till sig ytliga människor.

#1
MT
2010-04-23 20:21

Re: Erik F
Jag antar att du har ett 100-tal dokumenterade fall så att du kan se det mönstret. Så är det i alla fall för Nissan King Cab 2002-2006 i hela Europa. Varken försäkringsbolag eller bärjare kan verifiera det du säger.

#1
Jägaren
2010-04-24 00:19

En del förstår konst, andra inte. En del förstår musik, andra inte. En del förstår design, andra inte. En del förstår bilar, andra inte.

#1
jörkky
2010-04-24 15:04

Snygg bil hoppas kvaliteten är ok ,de har ju haft kvalitetsproblem

#1
Erik F
2010-04-24 19:25

MT: Jag får uppgifter från en mekaniker som pillar med dessa fordon dagligen och har massvis med kollegor och kontakter som berättar om detta.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.