Nästa artikel
Mercedes GLC - coupé med terrängstuk
Nyheter

Mercedes GLC - coupé med terrängstuk

Publicerad 16 augusti 2010 (uppdaterad 18 juni 2015)
Mercedes GLC är en kombination av två biltyper, kompakt suv och sportcoupé. Modellen premiärvisas enligt planerna hösten 2013 och börjar säljas strax därefter.  
Mercedes fortsätter sin satsning på att försöka hitta nya spännande biltyper.

Suv och sportcoupé
Ett steg i den riktningen är den nya GLC-modellen, som är en korsning mellan en kompakt suv och en sportcoupé.

Den djärvt designade terrängcoupén byggs på samma tekniska bas som nästa generation A- och B-klass, den så kallade MFA-arkitekturen, och blir i grunden framhjulsdriven.

Men fyrhjulsdrivning, 4-Matic, kommer att finnas som tillval till de två motorstarkaste versionerna: 250 CGI/204 hk och 220 CDI/170 hk.

Plug in-hybrid
På motorpaletten står, förutom ytterligare ett antal konventionella drivkällor, även en hybridversion med plug in-teknik och extra lång räckvidd enbart på el.

Nya Mercedes GLC blir 440 cm lång, ungefär som en VW Tiguan, och premiärvisas om allt går enligt planerna om drygt tre år.

Diskutera: Vad tycker du om Mercedes GLC?

Relaterade dokument

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2010-08-16 13:15
Gösta (ej verifierad)

SUV+Sportkupé, vad är meningen? Vilka är målgruppen och vad använder man bilen till? Att köra i skogen eller på racerbanan?
Mycket märklig korsning, som troligtvis inte är kompetent på något område.

#2 • Uppdaterat: 2010-08-16 13:21
JAN (ej verifierad)

Jag måste också säga att jag inte riktigt förstår målgruppen. Men schizofreni kanske är den nya trenden inom fordonsindustrin, bilar med flera personligheter som kan uppfylla olika önskemål. Vad tror ni om det?

#3 • Uppdaterat: 2010-08-16 13:35
kenneth 2 (ej verifierad)

Mercedes har alltid legat i teknikens framkant. Förr liksom nu. Bilens målgrupp är förmögna och teknikintresserade män. Inget fel i det!

#4 • Uppdaterat: 2010-08-16 17:19
Krille (ej verifierad)

Kul att någon provar lite nya grepp, hoppas att designen blir lite modigare. Tyvärr är coupébilar ganska opraktiska, hoppas att denna blir ett undantag. Säkert en utmärkt bil att ha när man åker till golfbanan.

#5 • Uppdaterat: 2010-08-16 19:35
Roy (ej verifierad)

Håller väl inte med om att Mercedes alltid ligger i teknikens framkant. Denna nya hybrid är förvisso ett prov på nytänkande, men inte just ny teknik.
Jag sällar mig till de frågandes led. För att en coupé ska se vettig ut, så måste den ju vara låg - komma smygande i trottoarhöjd (nåja). Att sätta karossen på styltor förrycker ju hela linjespelet.
Jag gillar faktiskt små nätta SUV:ar, gärna sportiga, men det här blir ju mest löjligt

#6 • Uppdaterat: 2010-08-16 19:59
Andrew (ej verifierad)

Jag håller med Roy, töntigt, fjantigt, löjligt...........

#7 • Uppdaterat: 2010-08-16 20:15
Jägaren (ej verifierad)

Det största problemet är när en "välunderrättad illustratör" skissar en bil som enligt uppgift skall visas först om 3 (!) år. Helt meningslöst att kommentera bilens utseende i det här läget.
--
Kennth 2: Visst har Mercedes alltid legat i teknikens framkant. Förr var det påfallande tydligt, men under de senaste två årtiondena har konkurrenterna kommit ikapp och ibland hunnit före, vilket för en del kan verka som att Mercedes har "backat". Men icke.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.