Nästa artikel
Mercedes bjuder på fyra gånger B-klass
MÜDSAM ILLUSTRERAR:

Mercedes bjuder på fyra gånger B-klass

Publicerad 14 september 2009 (uppdaterad 21 september 2010)
Mercedes är på väg att radikalt förnya sin B-klassmodell.
Fyra helt olika karossversioner planeras, varav en blir en fyradörrars coupé av samma snitt som den större CLS-modellen. Beteckningen blir BLS och bilen får enligt planerna premiär om drygt två år, hösten 2012.

Precis som nuvarande B-klass blir den nya modellen framhjulsdriven i standardutförande, men fyrhjulsdrivning finns som tillval. Däremot får bilen en konventionell bottenplatta, utan det dubbla så kallade sandwich-golvet som finns i dagens A- och B-klass.    

För den nya modellserien arbetar Mercedes med att ta fram en ny generation lätta och snåla dieselmotorer. På motorpaletten finns även ett urval direktinsprutade bensinare. År 2013 räknar Mercedes dessutom med att kunna lansera B-klass som plug in-hybrid, med hela åtta mils räckvidd enbart på el.

Förutom BLS-versionen kommer nya B-klass med två högbyggda karossalternativ, en tredörrars och en femdörrars, som ersätter nuvarande A- respektive B-klass. Dessutom planeras en liten fyrhjulsdriven suv-modell som blir en direkt konkurrent till BMW X1 och Audi Q5. Den beräknas vara klar år 2013.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2009-09-24 22:57
Per_K (ej verifierad)

Hoppas att nya B-klass kommer med gasmotor också, som ersättare för dagens B170 NGT.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.