Bild
Nästa artikel

ILLUSTRATION: Femma nummer sex

Nyheter

Till våren kommer den, BMW:s nya 5-serie. Läs om bilen och se illustration.

Bilen blir något större, men inte tyngre, än den nuvarande modellen och karosslinjerna fram till B-stolpen känns igen från den nyligen presenterade halvkombin 5 GT.

Sjätte generationen
BMW:s nya "femma" är den sjätte generationen i modellserien och får ett högre teknikinnehåll och en lyxigare framtoning än tidigare. Bilen är främst tänkt att utmana nya Mercedes E-klass och nästa upplaga av Audi A6, som lanseras nästa höst.

En rad olika motoralternativ erbjuds, från fyrcylindriga dieslar på 2,0 liter till en V8 på 4,6 liter. De fyrcylindriga dieslarna på 180 respektive 210 hk är helt nyutvecklade och försedda med start/stopp-system. Dessutom är de förberedda för såväl mildhybriddrift som plug in-teknik.

Kombi till hösten
Till hösten 2010 kommer nya 5-serien i kombiutförande, Touring, och i början av 2011 presenteras prestandaversionen M5 i ny tappning, den här gången utan V10-motor. M5:an hämtar istället kraften ur en vässad version av V8:an på 4,6 liter. I M5-utförande ger motorn 550 hk och växelbytena sker via en nyutvecklad åttastegad dubbelkopplingslåda.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.