Bild
Nästa artikel

ILLUSTRATION: Sjunde gången gillt

Nyheter

Om tre år, hösten 2012, är det dags för nästa generation av Europas mest sålda bilmodell. Vi talar förstås om VW Golf, som då lanseras i sin sjunde modellversion.

Den nya Golfen blir inte mycket längre än nuvarande modell, men växer på bredden och får ett längre axelavstånd. Det är åtgärder som ska ge betydligt bättre innerutrymmen.

Inte lika försiktig
Även designen vässas och Golf VII blir inte lika försiktigt formgiven som den nuvarande modellen. Det ska synas på garageuppfarten att man köpt en ny bil!

Nästa Golf kommer med en rad energieffektiva drivlinor, med allt från snåla dieslar till olika former av hybrider, med tillhörande plug in-teknik. Men även en hel radda bensinmotorer av TSI-typ kommer att finnas till förfogande och effektspannet blir brett; från 1,2 liter/86 hästkrafter till 2,0 liter/300 hästkrafter.

Dieslarna varierar mellan 1,6 liter/90 hästkrafter och 2,0 liter/220 hästkrafter och för de starkaste motorerna, oavsett om de drivs av bensin eller diesel, är det fyrhjulsdrivning som gäller. Eller 4-Motion som det heter på VW-språk.

Fokus på säkerhet
En rad nya körsäkerhetsfunktioner kommer också att finnas tillgängliga, typ anti-krocksystem och andra hjälpmedel som kan hjälpa föraren att undvika en olycka, eller lindra effekterna om den ändå skulle ske.

Nya VW Golf kommer först som tre-/fem-dörrars halvkombi. Därefter, i början av 2013, gör kombiversionen Variant debut och några månader senare är det dags för en ny upplaga av den högbyggda Golf Plus.

Senare samma år kommer enligt planerna sjusitsiga Touran i ny version och året därefter, 2014, lanseras nästa generation av suven Tiguan och sportvagnen Scirocco.

Även en ny Golf cabriolet finns med i planeringen, men den dyker sannolikt upp först i början av 2015.
Taggar: Nyheter
ILLUSTRATION: Sjunde gången gillt

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.